Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, referindu-se la acuzatiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, ca "acest infractor, Dragnea, care s-a cocotat in fruntea statului, progreseaza semnificativ in domeniul fake news" si ca acesta este disperat pentru ca apar tot mai multe informatii despre infractiunile pe care le-a comis, astfel ca incearca, prin manipulare, sa aduca in atentie alte lucruri.

'Asta se intampla daca un infractor ajunge in varful statului. Iar Dragnea, care s-a cocotat in varful partidului si al statului, progreseaza. Din pacate nu in domeniul calitatii politicilor publice, nu in domeniul statului de drept, ci in fake news. Ce a prezezentat ieri este ceea ce azi se numeste fake news. Mai demult se numeau pur si simplu minciuni, minciuni PSD-iste", a declarat marti presedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

El a spus ca Liviu Dragnea este acum disperat pentru ca apar tot mai multe informatii despre infractiunile pe care le-a comis, astfel ca incearca sa aduca vorba despre alte lucruri prin manipulare.

Nu pot sa nu mentionez valizele si constat cu tristete ca si in acest domeniu politica romaneasca s-a schimbat. Am avut Caragiale, apoi acea faza ciudata cu biletelul roz pierdut si regasit, iar acum valiza. Contrar celor vehiculate de mincinosi, nu stiu ce e cu aceasta valiza, dar jurnalistii am inteles ca vor arata ce contine aceasta valiza. (...) Este disperat (Liviu Dragnea, n.r.), se arata tot mai mult ca are probleme majore si cauta sa aduca vorba despre alte lucruri, incearca metode de manipulare”, a spus Iohannis.

Dragnea, dupa aparitia "valizei" la Rise Project

Dupa ce jurnalistii Rise Project au anuntat ca vor difuza documente referitoare la Tel Drum si la Liviu Dragnea si apropiati ai acestuia, documente despre care au spus ca le-au gasut intr-o valiza, "gasita in zona rurala din Teleorman", Liviu Dragnea a venit luni la Parlament cu doua valize una cu ”gogosi de la Rise Project” si una cu ”dosare” despre FDGR si Klaus Iohannis.

Prima valiza este cu gogosi de la Rise Project. Sunt aici proaspete. A doua valiza, stiti ca eu sunt din Teleorman si ca orice localnic din Teleorman, am gasit in fundul curtii o valiza cu documente care nu au ajuns la DNA. Si hai sa vedem ce este: dosarul cu achizitia frauduloasa a imobilului Raiffeisen. Dosarul cu retrocedari catre Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul cu promovarea procurorilor care i-au inchis dosare (lui Iohannis, n.r.). Dosarul cu declaratii mincinoase despre banii incasati din chirii. Cash. Dosarul cu inchirierea caminului de batrani de la forumul Democratic german. Dosarul cu presiuni asupra unui judecator CCR. Hopa, mai avem niste stickuri. Aceste doua valize vi le las”, a spus liderul PSD.

Intrebat de jurnalisti, Dragnea a spus ca valiza despre care a scris Rise Project este ”o gogoasa”, nu are legatura cu el si ca ”e o prostie, e o disperare, probabil ca sa acopere si scandalul in jurul domnilor Lazar”. Ulterior, Rise Project a difuzat o prima serie de documente.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Dragnea a precizat apoi ca valiza adusa luni in Parlament cu dosare cu articole din presa despre presedintele Iohannis este doar prima dintr-un sir care vor contine documente despre oameni cu functii inalte in stat care comit infractiuni care nu sunt investigate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.