Ministerul rus de Externe a anuntat sambata ca l-a numit pe actorul american Steven Seagal reprezentantul sau special pentru legaturile umanitare ruso-americane, un rol care ar urma duca la aprofundarea legaturilor culturale, artistice si in randul tinerilor intre cele doua tari, relateaza Reuters.

Presedintele Vladimir Putin i-a dat un pasaport rus lui Steven Seagal in 2016, afirmand atunci ca spera ca acest gest va servi drept simbol al modului in care relatiile tensionate dintre Moscova si Washington incep sa se amelioreze.

Totusi, de atunci relatiile ruso-americane s-au inrautatit, mai ales dupa ce agentiile de informatii americane au acuzat Moscova de ingerinta in alegerile prezidentiale americane, o alegatie infirmata de Rusia. Cele doua state sunt in disputa si pe teme precum Siria si Ucraina.

Ministerul rus de Externe a asemanat noul rol al lui Seagal cu acela de ambasador ONU al bunavointei si a precizat ca actorul nu va primi salariu.

"Este un caz in care diplomatia oamenilor se intersecteaza cu diplomatia traditionala", a precizat ministerul.

Seagal, care apare uneori la televiziunea de stat rusa pentru a vorbi despre opiniile si cariera sa, a fost citat de canalul Russia Today, sustinut de Kremlin, cu declaratia ca saluta numirea sa in aceasta calitate onorifica.

"Intotdeauna am avut o dorinta foarte puternica de a face tot ce pot pentru a ameliora relatiilor ruso-americane. Am depus eforturi neobosite in acest sens timp de multi ani neoficial, iar acum sunt foarte recunoscator pentru oportunitatea de a face acelasi lucru in calitate oficiala", a spus Seagal, potrivit RT.

Timp de peste un deceniu, Seagal, care potrivit propriului site are 66 de ani, a fost un vizitator frecvent al Rusiei. Filmele sale, printre care titluri ca "Under Siege" si "Sniper: Special Ops", sunt foarte populare in Rusia. De asemenea, noteaza Reuters, Vladimir Putin este un fan al tipului de arte martiale practicat de Seagal in filmele lui de actiune de la Hollywood.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.