Curtea Suprema britanica a decis saptamana aceasta ca o sexagenara va trebui sa ramana casatorita cu sotul ei, chiar daca nu este multumita de casnicie, o hotarare judecatoreasca care a declansat o lupta impotriva unei justitii considerate "arhaice".

Tini Owens, in varsta de 68 de ani, casatorita de 40 de ani cu Hugh Owens, in varsta de 80 de ani, a parasit domiciliul conjugal in 2015 si a demarat procedurile de divort.

Ea a explicat judecatorilor Curtii Supreme ca mariajul lor a fost "fara dragoste" si "distrus" din cauza atitudinii sotului ei.

Dar sotul ei refuza sa divorteze si a negat acuzatiile formulate impotriva sa. Potrivit lui, casnicia este "distrusa iremediabil" din vina sotiei sale care a avut o aventura si care "se plictiseste".

Cazul a fost trimis in fata unui judecator pentru probleme de familie si apoi in apel, iar in cele din urma Curtea Suprema a decis miercuri: doamna Owens trebuie sa ramana casatorita cu domnul Owens.

Presedintele Curtii a calificat cazul ca fiind "foarte tulburator", dar a spus ca nu este de datoria judecatorilor sa "modifice legea". "Rolul nostru este doar de a aplica legea pe care Parlamentul ne-a dat-o", scrie Agerpres.

In Anglia si Tara Galilor sunt posibile mai multe motive de divort, cum ar fi adulterul, "atitudinea nerezonabila" sau un abandon. Daca cuplul traieste separat de mai mult de doi ani, dar este de acord sa divorteze, procedura este posibila. Pe de alta parte, daca unul dintre ei refuza, celalalt trebuie sa astepte cinci ani pentru a putea divorta.

Femeia va trebui sa mai astepte doi ani

O asociatie de avocati specializati in dreptul familiei, Rezolution, a fost miscata de decizie, deplangand faptul ca in secolul 21 este inca posibil sa fii "prizonierul unei casatorii". Rezolution solicita guvernului sa ia masuri rapide pentru a pune capat acestei situatii.

Pentru avocatul lui Tini Owens, Simon Beccle, decizia "subliniaza nevoia urgenta ca Parlamentul sa modifice legea pentru a permite cuplurilor sa divorteze cu mai multa demnitate"

Citeste si:
Cine este prima soție a lui CRBL? Artistul a mai fost căsătorit...
Cine este prima soție a lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.