Pamantul este un loc care se degradeaza in fiecare zi, gratie interventiilor omului in ecosistemul natural. Sunt afectate fauna si flora la un nivel inimaginabil, diverse organizatii incercand sa ia masuri si sa atraga atentia asupra celor ce se intampla. Imagini recente cu niste ursi polari care se joaca cu plastic ridica un semnal de alarma urias.

Daca pana acum se credea ca doar vietatile marine sunt afectate de poluarea cu plastic, se pare ca lucrurile sunt mult mai grave, informeaza azula.

Se pare ca gunoaiele pe care lumea le arunca, au ajuns in colturi ale lumii unde parea imposibil sa patrunda. Mai multe postari pe o retea sociala demosntreaza ca plasticul este prezent si in Arctic. Au fost publicate mai multe poze cu ursi polari care au gasit si se joaca cu bucati de plastic, fara sa realizeze ca se expun la pericole proprii sau ca ii pot rani pe ceilalti. Plasticul le poate fi fatal daca il inghit sau le poate otravi resursele de hrana si apa.

Studii recente au demonstrat ca Oceanul Arctic colecteaza gunoaie intr-un ritm alarmant. Un raport recent arata ca s-a triplat cantitatea de gunoiaie in comparatie cu ultimul raport intocmit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.