Uleiul de scortisoara ar putea rezolva problema infectiilor care au devenit din ce in ce mai rezistente la antibiotice, conform unui studiu condus la o universitate din Australia, citat de agentia Xinhua.

Doctor Sanjida Halim Topa de la Universitatea Tehnologica Swinburne a descoperit ca aldehida cinamica, un compus chimic care se regaseste in uleiul de scortisoara, elementul responsabil de gustul unic al acesteia, a inhibat dezvoltarea biofilmului bacterian, care poate cauza infectii persistente si poate rezista chiar si in fata celor mai eficiente antibiotice.

Conform specialistei in microbiologie, se evidentiaza o nevoie stringenta pentru conceperea unor alternative la antibiotice in vederea tratarii superbacteriilor a caror dezvoltare este favorizata prin producerea de biofilm, scrie Agerpres.

''Cand bacteria produce biofilm este mai predispusa la dezvoltarea rezistentei la antibiotice, prin urmare nu cautam sa omoram bacteria, deoarece acest lucru o poate face mai agresiva, ci incercam doar sa ii perturbam activitatea'',
a explicat Topa vineri pentru Xinhua.

''Atunci cand copiii se joaca si fac multa dezordine nu le putem spune sa nu se joace, insa ceea ce putem face este sa implementam anumite reguli pentru a le controla comportamentul. Ceea ce facem cu scortisoara este intr-un fel similar''
, a adaugat cercetatoarea.

Desi scortisoara nu este utilizata pe scara larga in industria farmaceutica, Topa este de parere ca aceasta poate avea o larga aplicabilitate in cazul multor tipuri de infectii dermatologice.

Sanjida Halim Topa a precizat, insa, ca este nevoie de efectuarea unor teste clinice in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.