Conducerea Televiziunii Romane a decis scoaterea de pe post a emisiunii "Starea natiei", realizata de Dragos Patraru.

Notificarea prin care TVR a incetat contractul cu Dragos Patraru a fost primita si de Gigel Stirbu, deputat PNL si presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, scrie News.ro.

Potrivit lui Gigel Ştirbu, cauzele denunţării Contractului au fost afirmaţiile făcute de domnul Pătraru în spaţiul public, precum şi cele din cadrul emisiunii ’’Starea Naţiei”.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor afirmă că dezvăluirile jurnalistului Dragoş Pătraru "nu fac decât să confirme situaţia revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat dar a şi reuşit eradicarea jurnaliştilor care nu ridică osanale partidului PSDragnea. Este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect şi imparţial publicul. Formula "televiziunea publică" este una perimată, pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci una a unui partid".

"Este o situaţie foarte neplăcută prin care trece Televiziunea Publicitară PSD, iar cetăţenii români plătitori de taxe la buget nu cred că vor inghiţi la nesfârşit să finanţeze cenzura şi lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca într-o staţie publică, plătită din banii contribuabililor, cineva numit politic să intervină cu bocancii în politica editorială şi să scoată de pe post emisiuni bune dar neconforme cu standardele PSDragnea de a respecta o continuă propagandă de a ridica în slăvi pe conducătorii săi. Traversăm o perioadă tulbure, în care politicul este “în tot şi toate”, si este evident faptul că societatea românească are nevoie de un nou restart. Şi acesta e posibil doar prin eliminarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi din viaţa publică", mai spune deputatul.

Citeste si:
Metropola TV intră în grupul canalelor generaliste. Frecvențe noi...
Metropola TV intră în grupul...

Conducerea SRTv precizeaza ca realizatorul emisiunii „Starea natiei“ nu a respectat dispozitiile contractului si „in pofida notificarii prin care a fost antentionat cu privire la consecintele nerespectarii intocmai a tuturor dispozitiilor Contractului“, Patraru a continuat „sa incalce in mod repetat si grav clauzele contractuale“.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.