Conform aceleiasi surse, probele administrate au mai aratat ca, incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, Gabriel Oprea a dispus ca si el sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, formate dintr-un autoturism cu un agent si un ofiter si o motocicleta.
"Din probele administrate in cauza a rezultat ca ministrul Oprea Gabriel a fost insotit in cvasitotalitatea deplasarilor, intr-un regim rezervat de lege exclusiv presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si prim-ministrului. Aceste insotiri includeau deplasarile zilnice la sediul Ministerului Afacerilor Interne si cele saptamanale la sedintele de Guvern, imprejurari care nu pot fi calificate ca 'situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta', in sensul avut in vedere de legiuitor. Totodata, Politia rutiera a insotit deplasarile inculpatului Oprea Gabriel la destinatii cu vadit caracter privat (vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, sedii ale unor televiziuni, revenirea zilnica la locuinta personala), inclusiv in afara programului de lucru si in zilele nelucratoare", se arata in rechizitoriu.
Procurorii mai sustin ca Oprea efectua mai multe deplasari cu coloana oficiala decat presedintele sau premierul, demnitari care puteau sa beneficieze legal de escorta politistilor rutieri.
"Din analiza acestor inscrisuri rezulta ca inculpatul Oprea Gabriel realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei rutiere. Spre exemplu, in intervalul 2 ianuarie - 21 octombrie 2015 s-au realizat 1.602 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul Afacerilor Interne pe raza municipiului Bucuresti. Numarul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale", se precizeaza in rechizitoriu.
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...

In opinia procurorilor, modul in care a actionat Oprea demonstreaza "o lipsa de intelegere a limitelor atributiilor si prerogativelor sale de ministru, cat si o lipsa vadita de interes fata de situatia continua de risc sporit la care au fost expusi politistii care au fost nevoiti sa asigure aceasta insotire".
Procurorii DNA au dispus pe 2 mai trimiterea in judecata a lui Gabriel Oprea, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, in dosarul privind accidentul rutier ce a dus la decesul politistului Bogdan Gigina.
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Afaceri românești cu tradiție|Cristina Bâtlan, Musette, despre mai bine de 30...
Sursa: retail.ro
-
Tesla Cybertruck a fost lansată cu un preț de pornire de 56.000 de euro, până...
Sursa: wall-street.ro