Ceaiurile folosite sub forma de infuzii sunt considerate in continuare sigure pentru consum. Ceaiurile instant sunt de asemenea fara pericole intrucat contin o cantitate mica de antioxidanti, care se afla in mod natural in ceaiul verde, a precizat autoritatea cu sediul la Parma.
Consumul unei cantitati prea mare de antioxidanti poate fi daunatoare, acesta fiind motivul pentru care suplimentele alimentare cu ceai verde pot avea o consecinta daunatoare asupra ficatului.
Cea mai mare parte a suplimentelor contin o cantitate de 5 pana la 1000 mg, in timp ce infuziile de ceai contin de obicei doar 90-300 mg, a precizat EFSA, autoritatea care se ocupa cu siguranta alimentara in Uniunea Europeana.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un consum de peste 800 mg pe zi duce la riscuri ridicate pentru sanatate, dar EFSA a precizat ca expertii nu au stabilit inca o doza de suplimente alimentare care sa fie complet sigura.
Cu toate acestea, consumul ridicat de infuzii de ceai verde nu provoaca leziuni hepatice deoarece bauturile au o concentratie scazuta de antioxidanti, scrie Agerpres.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro