"Nu exista niciun iad in care sufletele pacatosilor sunt condamnate sa sufere pentru eternitate", a declarat papa Francisc intr-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informeaza DPA.

Dupa moarte, sufletele oamenilor care se caiesc sunt iertate de Dumnezeu si I se alatura in contemplare, "insa sufletele acelora care nu se caiesc, si care din acest motiv nu pot fi iertati, dispar", a adaugat suveranul pontif.

"Iadul nu exista - ceea ce exista este disparitia sufletelor pacatoase", a mai spus papa Francisc.

Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinta si religie si care beneficiaza de un acces special la conducatorul Bisericii Catolice.

In trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusa sub semnul intrebarii, in special dupa ce Eugenio Scalfari, in varsta de 93 de ani, a recunoscut ca nu a folosit niciodata un reportofon in timpul realizarii interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plans niciodata despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat sa ii acorde interviuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.