Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca la nivelul Jandarmeriei se desfasoara verificari in cazul contraventiei date de jandarmi unei persoane cu deficiente de auz care a participat la protestul organizat in ziua Congresului PSD, subliniind ca, din cate stie, "acolo este o eroare de redactare a procesului-verbal".

"Din cate stiu, acolo este o eroare de redactare a procesului-verbal si asa cum a anuntat inspectorul general al Jandarmeriei Romane, s-au dispus niste verificari. Sunt convinsa ca aceste verificari se vor face foarte repede si despre rezultatul acestor verificari va vom informa", a precizat Carmen Dan.

Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut pe 20 martie efectuarea unor verificari de urgenta referitoare la modul in care a fost intocmit un proces-verbal de sanctionare a unei persoane cu deficiente auditive care a participat la acel protest.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora o persoana surdomuta a fost amendata pentru ca ar fi scandat in timp ce participa la mitingul respectiv.

Citeste si: Jandarmeria Bucuresti a amendat cu 2.000 de lei un protestatar surdo-mut pentru ca a scandat lozinci


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.