Social 20 Martie 2018 16:03 de Clara Vacaru
Un barbat din Capitala a fost amendat de Jandarmeria Bucuresti cu 2.000 de lei, pe motiv ca a scandat lozinci cu prilejul congresului partidului PSD din 10 martie. Omul este insa surdo-mut.

Mai multe persoane au fost amendate de Jandarmeria Romana, dupa ce au participat la un protest in fata Salii Palatului, unde avea loc congresul PSD. Motivul amenzilor: "participare la contramanifestatie si scandari de lozinci împotriva persoanelor care-si desfăşurau legal activitatea la Congresul PSD”.

Printre persoanele sanctionate se numara si Ioan Duia, un barbat surdo-mut. Omul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei, pentru ca ar fi participat la protest si scandat lozinci.

Jandarmeria Romana sustine ca agentul decide incadrarea faptei si amenda si ca, in cazul de fata, omul a fost sanctionat doar pentru ca a participat la protest. Asta, desi pe procesul verbal scrie si "a scandat". Totodata, institutia il indeamna pe om sa apeleze la instanta, daca se considera nedreptatit.

Informatia din spatiul public este pe jumatate falsa, in sensul ca persoana respectiva nu a fost amendata pentru scandarea de lozinci ci a fost sanctionata pentru participarea la o contramanifestatie, asa cum a fost facuta incadrarea faptei in procesul verbal. Intr-adevar, agentul constatator, jandarmul care a aplicat sanctiunea, a inteles sa descrie fapta persoanei mentionand ca a scandat si lozinci. Temeinicitatea si legalitatea acelei fraze din procesul verbal poate fi stabilita doar de o instanta de judecata, care poate aprecia daca mentine valabilitatea procesului verbal sau il poate anula”, au explicat oficiali din Jandarmeria Capitalei pentru „Adevarul”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.