"USR a contractat sistemul Romnibus al IMAS prin care lunar se fac anchete si analize sociologice si putem sa va spunem rezultatele la nivelul lunii februarie. (...) Sunt cateva concluzii interesante. Dupa ce un an de zile Romania a asteptat cu naframa la gura la geam binele pe care l-a promis PSD in campania electorala si a primit in schimb doar demonstratii publice si incercarea de ciuntire si siluire a justitiei, iata ca acest lucru si aceasta dezamagire inevitabila incepe sa apara in sondaje. La nivelul lunii februarie, conform sondajului IMAS, PSD a cazut la 28,6%, PNL este la 29,4%, iar USR este la 11,2%. Practic, vedem ca, in sfarsit, ca societatea din Romania aseaza PSD pe toboganul pe care il merita si vedem o crestere semnificativa la cele doua partide din opozitie", a afirmat Dan Barna, la Parlament.

El a mentionat ca USR s-a stabilizat, comparativ si cu luna ianuarie, la 11,4%.

"Asta inseamna ca tot ce am reusit sa facem in luna decembrie la legile justitiei, toata opozitia pe care timp de 11-12 luni USR a realizat-o se reflecta acum in perceptia cetatenilor si este un lucru foarte bun. Vedem ca si celalalt partid de opozitie, PNL, a crescut cateva procente. Toate acestea inseamna ca lumea a inceput sa inteleaga ca Liviu Dragnea si PSD este o carte necastigatoare si ca bataia de joc cu trei guverne care s-a intamplat anul trecut nu promite nici in perioada urmatoare o imbunatatire. Aceste rezultate confirma, practic, aceasta perceptie si acest trend", a adaugat Barna.

Potrivit lui Barna, in sondaj Liviu Dragnea este de trei ori sub cota partidului, "ceea ce pentru PSD este fara precedent".

"Toate aceste negocieri (legate de Congresul PSD din 10 martie - n.r.) ne arata de fapt un Liviu Dragnea care controleaza cu o mana de fier interiorul partidului. Aceste negocieri sunt de fapt combinatii interne pentru a inlatura putina opozitie care mai exista in PSD. In realitate, credibilitatea sa este undeva la 18%, infim de mica comparativ cu scorul partidului. Toate acestea arata un partid in degringolada din punct de vedere al liderului care controleaza cu mana de fier un partid care, in sine, scade, dar el nu are nicio credibilitate", a mai spus Barna.