Loviturile aeriene lansate de Siria si Rusia in zone controlate de rebeli s-au soldat cu moartea a 230 de civili in ultima saptamana, fiind cele mai grave violente din acest conflict si care ar putea constitui crime de razboi, a declarat sambata Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raiad al-Hussein, relateaza Reuters.

El a afirmat ca biroul sau a primit informatii, intre care si o inregistrare video, privind posibila folosire de "agenti toxici" intr-un atac lansat pe 4 februarie in orasul Saraqeb, controlat de rebeli, din provincia Idlib.

"Dupa sapte ani de blocaj in Consiliul de Securitate al ONU, situatia din Siria necesita sa fie semnalata la Curtea Penala Internationala precum si mai multe eforturi coordonate ale statelor pentru a aduce pacea", a declarat Zeid, potrivit unui comunicat.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.