Dacian Ciolos a reactionat la acuzatiile pe care DNA i le aduce liderului PSD Liviu Dragnea. Dosarul lui Dragnea a pornit de la o sesizare facuta de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), iar fostul premier sustine ca acest lucru poate explica declaratiile taioase facute de liderii Guvernului la adresa Bruxellesului.

"Un nou dosar penal, care vizeaza posibile fapte de coruptie cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informatii de la Oficiul european de Lupta Antifrauda.

Abia acum intelegem mai bine de ce "aia de la Bruxelles" sunt "vinovati" de dezastrul din Romania alaturi de "statul paralel", constituit probabil de cei care indraznesc sa cerceteze penal acte de coruptie la varf.

Oare cat ne va mai trebui sa intelegem ca adevaratul dezastru vine din coruptie, incompetenta si tendinta de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politica in stat? Cum se vede azi demonizarea celor care indraznesc sa promoveze transparenta, competenta, bunul simt, profesionalismul si dinamismul romanilor ce doresc sa se intoarca in tara - in mediul privat sau in administratie - dupa o experienta profesionala in strainatate? Obsesia lor fata de acesti oameni si principiile pe care le apara vine din teama de a nu arata celor multi si cu un trai dificil ca schimbarea valorilor care stau la baza guvernarii Romaniei poate insemna si bunastarea tuturor.

Le este frica sa nu afle cumva cei multi si dependenti intr-un fel sau altul de stat si de deciziile conducerii politice ca, in Romania, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparenta si in interesul oamenilor.

Cu cat mai multi vor deschide ochii pornind de la propria judecata si analiza, ascultandu-si intuitia si nu discursurile care incita la teama, la ura sau seamana indoiala, cu atat mai repede si mai usor vom face trecerea spre normalitate si decenta.

De asta am fost si eu duminica trecuta in strada. Cu speranta ca pot contribui pentru ca normalitatea, firescul si decenta scoase in strada sa poata ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, sa ne faca tuturor viata mai buna aici, acasa", a scris, pe Facebook, fostul premier Dacian Ciolos.

Citeste si: Prima reactie a lui Liviu Dragnea, dupa punerea sub urmarire penala: Resping categoric orice acuzatie. Nu am legaturi cu Tel Drum

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.