O femeie din Italia in varsta de 21 de ani, care nu prezenta leziuni ale pielii, a uimit medicii dupa ce le-a spus ca transpira sange prin porii fetei si ai mainilor, informeaza The Telegraph.

Sangerarea incepea de multe ori in timpul activitatilor fizice sau in timp ce dormea si putea dura de la un minut pana la cinci minute. Intensitatea sangerarii parea sa creasca odata cu stresul.

Acest caz misterios a fost documentat de doi medici de la Universitatea din Florenta, in ulimul numar al Canadian Medical Association Journal.

Aceasta stare, care ai fi inceput cu aproximativ trei ani inainte de a apela la ajutorul medicilor, a avut impact asupra sanatatii sale mintale, noteaza doctorii Roberto Maglie si Marzia Caproni. Aceste episoade au determinat-o pe femeie sa se "izoleze social" si sa dezvolte simptome "depresive si de panica".

In ciuda faptului ca i s-au prescris medicamente impotriva anxietatii, sangerarile au continuat.

Dupa mai multe teste, tanara a fost dignosticata cu hematohidroza, o afectiune rara, care consta in "eliminarea spontana de transpiratie sanguina prin pielea intacta", scrie digi24.ro.

Medicii i-au administrat propanolol, indicat in tratarea hipertensiunii, care a redus, insa nu a eliminat sangerarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.