Iulian Codlean, minerul care si-a pierdut viata la Mina Lupeni in urma surparii tavanului unei galerii, va fi inmormantat duminica, in ziua in care ar fi implinit 40 de ani. El avea doi copii.

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Campan, a declarat pentru News.ro ca nu numai ca ii cunoaste pe cei trei ortaci surprinsi in subteran la Mina Lupeni in urma surparii tavanului unei galerii, ci ii sunt prieteni apropiati. Doi dintre ei, pentru ca al treilea si-a pierdut viata. Se numea Iulian Codlean si avea 39 de ani. Duminica, ar fi implinit 40 de ani, insa in aceasta zi va fi inmormantat.

Codlean avea trei copii.

Mi-e foarte greu sa vorbesc despre Iulian Codlean. Mi-a fost prieten. Duminica va avea loc inmormantarea. Tot duminica, ar fi implinit 40 de ani. Am facut ceea ce este necesar, si anume sa asiguram lucrurile necesare pentru serviciile funerare. Am facut, de asemenea, demersuri, si am discutat cu sotia sa, aceasta nu are serviciu si i-am oferit un loc de munca. Codlean avea doi copii”, a spus Darius Campean.

Iulian Codlean a fost scos decedat din subteran, dupa mai bine de 12 ore de la momentul prabusirii tavanului unei galerii din Mina Lupeni. Al'i doi mineri au fost raniti, unul dintre ei fiind in stare foarte grava.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.