Un cutremur cu magnitudinea de 6.2 s-a produs, sambata, in Mexic. Este al treilea seism puternic care loveste Mexicul in ultimele doua saptamani.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 a zguduit sâmbătă după-amiază provincia mexicană Oaxaca, pornind sirenele de avertizare la patru zile după seismul devastator din metropola Ciudad de Mexico. De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului din apropiere de Ixtepec, o localitate situată în partea sudică a statului Oaxaca şi la peste 500 de kilometri de Ciudad de Mexico, relatează Reuters.

Potrivit autorităţii seismologice mexicane, cutremurul a avut loc în jurul orei locale 7:53 (15.53 ora României) la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec.

Momentan nu există informaţii despre posibile victime sau daune materiale în Oaxaca.

În prezent, autorităţile mexicane încearcă să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care a lovit la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico.

Bilanţul a ajuns la 237 de morţi, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului de marţi din capitala Mexicului.

Sursa: NEWS.RO


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.