Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a descris, joi, intr-o conferinta de presa, felul in care, spune el, decurge "o executie" in Comitetul Executiv al PSD.

Mihai Chirica a comparat sedintele CEx PSD cu adevarate "executii", in care cel care urmeaza sa fie exclus din partid este umilit si denigrat, pe rand, de colegii sai.

"Circul acolo sta cam in felul urmator: un grup foarte restrans popularizeaza solutia. Deci omul asta trebuie indepartat, ori ca este agent SIE, SRI, KGB. Nu stiu ce fel de agent or fi spus ca este domnul Grindeanu. In fine, seful unei structuri foarte periculoase, ca sa concluzionam. Dupa care incepe discutia, ordinea cuvantarilor este foarte bine selectata, se incepe pe ranguri, adica daca nu incepe doamna Firea, incepe doamna Olguta. Depinde cum isi fac semne. Incep amandoua, incep sa loveasca. Lovesc in persoana respectiva, devine mirosul de sange din ce in ce mai pregnant in sala. Nu e de ras. Dupa care fiecare se ingramadesc sa ia cuvantul, rand pe rand, si sa loveasca in acea persoana, rand pe rand, stimulandu-si si imaginatia. Unii vin cu dictionarul, ca cunosc vreo 2-3 acolo care n-au fost decat foarte-foarte rar pe la scoala. Dar nu conteaza, injurii se gasesc, slava domnului, cu ghiotura. Si dupa care se supune la vot - fiecare aleg solutiile radicale, adica il dam jos de acolo, de acolo, de acolo, il omoram si la urma il si defaimam complet, ca sa nu folosesc un cuvant foarte vulgar.

Dupa care apare liderul si spune <Bun, sunt de acord cu A, B, C, D, dar fara defaimare. Cu asta nu sunt de acord, pentru ca...> Si apare o disputa intre politistul bun, vezi Dragnea, si ceilalti politisti foarte rai si se dau solutiile. <Stii, eu mereu am vrut sa te salvez. Adica am vrut sa te fac vice-prim-ministru, n-ai vrut! Vezi? Eu am vrut. Tu n-ai vrut. Am vrut sa-ti ofer portofoliul de nu stiu ce, am vrut sa te fac vice-guvernatorul Bancii Nationale, ai vazut ce salariu ai acolo. Eu am vrut, tu n-ai vrut. Am mai vrut tot felul de chestii sa iti propun, dar vezi, astia - si incepe sa ii nominalizeze - au vrut sa te dea afara din partid. Dar eu nu sunt de acord, deci toate pana aici. Imi esti drag, esti prietenul meu.> Si gata, circul ia sfarsit, omul este umilit la propriu, i se aduc tot felul de invinuiri pe care nu vi le imaginati aici, nici macar daca va duceti, eu stiu, la beraria de dupa stadion. Si este asasinat intr-o maniera cat se poate de evidenta. Asta este ceea ce se intampla sub conducerea lui Liviu Dragnea. Si a mai trecut si domnul Zgonea pe acolo, a mai trecut si domnul Ponta pe acolo, a mai trecut si domnul Geoana pe acolo, a trecut si Mihai Chirica pe acolo, a trecut si Grindeanu si vor mai trece probabil si altii, atata timp cat domnul Dragnea conduce acest partid. Acesta este adevarul cat se poate de franc asupra a ceea ce intuiesc ca s-a intamplat acolo (joi, la excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD - n.red.)", a spus Chirica, potrivit Hotnews.ro.

Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost inlocuit din functia de presedinte executiv al PSD Iasi, printr-o decizie a Comitetului Executiv Judetean al filialei, pe data de 1 aprilie. Decizia a venit dupa ce Chirica l-a criticat public pe Liviu Dragnea si adoptarea OUG 13 la inceputul acestui an.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.