Ofiterii Biroului pentru Combaterea Coruptiei si a Infractiunilor Fiscale au efectuat deja perchezitii la locuinta cuplului Fillon, situata in al VII-lea arondisment al metropolei Paris, cu privire la acuzatiile aduse prezindentiabilului.

Potrivit primelor informatii, aceste perchezitii au avut loc in prezenta celor trei judecatori de instructie insarcinati sa ancheteze suspiciunile de "deturnare de fondurilor publice" si "trafic de influenta" cu privire la angajarea fictiva a lui Penelope Fillon ca asistenta parlamentara in Senatul Frantei.

Aceste perchezitii au avut loc la primele ore ale diminetii, insa procurorii nu au transmis nicio informatie.

Francois Fillon a sustinut ca ramane in cursa pentru alegerile prezidentiale, in timp ce urmeaza sa fie inculpat in dosarul presupusei angajari fictive a sotiei sale.

"Nu voi ceda, nu ma voi retrage... voi merge pana la capat", a declarat candidatul.

De asemenea, prezidentiabilul dreptei franceze a denuntat un adevarat "asasinat politic".

Saptamana trecuta, procurorii francezi au cerut in instanta deschiderea unui dosar cu privire la presupusele angajari fictive facute de catre prezidentiabilul dreptei de la Les Republicans, Francois Fillon.

Acesta este acuzat ca si-a platit cu pana la 900.000 de euro sotia, insa aceasta nu a muncit niciodata, iar aceste angajari fictive ar putea sa se extinda si la nivelul celor doi copii ai sai.

Anterior, procurorii au declarat ca vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil in sondajele de opinie pentru alegerile prezidentiale din Franta.

Francois Fillon a dezmintit toate acuzatiile care i se aduc cu privire la angajarea fictiva a sotiei sale, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.