Presedintele american Donald Trump a lansat un nou atac la adresa presei, dupa conferinta de presa joi, foarte criticata. Liderul de la Casa Alba a numit, intr-un mesaj publicat pe Twitter, presa care transmite stiri false un “inamic al poporului american”.

Donald Trump lanseaza un nou atac asupra presei, vizate fiind, de aceasta data, posturi celebre precum CNN sau CBS, scrie News.ro.

Presa de STIRI FALSE (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nu este dusmanul meu, este inamicul poporului american!”, a scris Trump pe reteaua de socializare.

Trump a ales sa faca din presa punctul central al unei conferinte de presa neobisnuit de lunga si de acida pentru un presedinte. El a descris CNN ca un post de televiziune care transmite “stiri foarte false” si l-a descris pe reporterul BBC John Sopel ca “inca o frumusete”, spunand ca postul britanic este “exact la fel ca CNN”.

Intrebat de jurnalisti despre contactele dintre echipa sa de campanie si agenti rusi de informatii, el a evitat sa raspunda si s-a concentrat pe ceea ce a descris drept scurgeri de informatii guvernamentale “ilegale” si o acoperire mediatica “lipsita de onestitate”.

„Presa este scapata de sub control. Nivelul lipsei de onestitate este scapat de sub control. Pornesc televizorul si deschid ziarul si vad povesti de haos, haos. Cu toate acestea, este exact opusul”, a subliniat Trump.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.