Seful Facebook, Mark Zuckerberg, crede atat de mult in potentialul sistemelor de inteligenta artificiala si in proprii ingineri, incat si-a dat casa pe mainile unui astfel de sistem experimental.

Zuckerberg a organizat luni o conferinta de intrebari si raspunsuri care a durat aproximativ o ora si a fost organizata la Roma. Acesta si-a delectat audienta povestind cum a dezvoltat si instalat in propria casa un sistem experimental de inteligenta artificiala.

Provocarea vine ca urmare a unei promisiuni facute inca din luna ianuarie. Acesta a declarat atunci ca vrea sa experimenteze el insusi progresul facut de compania pe care o conduce in domeniul inteligentei artificiale, urmand sa instaleze in propria casa AI-ul dezvoltat de inginerii Facebook, cu update-urile de rigoare.

La prima vedere, sistemul cu care se lauda Zuckerberg nu pare cu nimic iesit din comun, avand facilitati intalnite si la alte produse similare. Acesta raspunde exclusiv comenzilor vocale date de Mark Zuckerberg si regleaza parametrii standard, precum temperatura si lumina. Accesul in locuinta se face pe baza recunoasterii faciale, astfel ca nu sunt necesare nici chei, nici diverse coduri de acces, scrie News.ro.

Cu toate astea, seful Facebook pare entuziasmat de tehnologia respectiva si promite o demonstratie publica pentru luna septembrie.

Pana acum, planurile Facebook in ceea ce priveste inteligenta artificiala s-au limitat la algoritmi care functioneaza in zona retelei sociale, precum imbunatatirea sistemului automat de traducere sau recunoasterea faciala. Nu este insa exclus ca, fara a inova cu adevarat, pretentiile Facebook sa fie mult mai mari, dorindu-se o extindere in lumea reala.

Ca o companie care traieste din publicitate, scopul final al celor de la Facebook nu poate fi decat sa invete cat mai multe despre utilizatorii sai si sa castige noi locuri in care poate afisa reclame. Drept urmare, nu ar trebui sa mire pe nimeni daca peste cativa ani va exista o functie numita ”descuie usa cu Facebook”.

Mark Zuckerberg, ca si alti sefi de mari companii, crede cu convingere in viitorul inteligentei artificiale. Seful Facebook crede ca in urmatorii 5-10 ani AI-ul poate deveni superior omului in ceea ce priveste simturile de baza, precum vazul sau auzul.

Citeste si:
Europa ar putea rămâne fără Facebook și Instagram. S-a emis un...
Europa ar putea rămâne fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.