Geniul din domeniul fizicii, Stephen Hawking, care a sfidat stiinta si care de-a lungul timpului a facut descoperiri revolutionare cu privire la cosmos, gauri negre si alte aspecte neexplorate ale universului in care traim, este ingrijorat in ultima perioada de lacomia care ar putea pune in pericol rasa umana, relateaza Daily Mail.

Renumitul astrofizician a atras atentia asupra uneia dintre cele mai periculoase probleme cu care ne confruntam in prezent, si anume inegalitatile materiale dintre indivizi si tari, scrie descopera.ro.

Intr-un articol pentru The Guardian, profesorul face referire la Brexit, specificand ca rezultatele referendumului au reflectat inegalitatile resimtite de cei care au votat iesirea din UE: ''Daca am renunta la fortele care au contribuit la Brexit, invidia si izolationismul, nu numai in Marea Britanie, ci in lume, care este condusa de o definitie neclara a imbogatirii si de imposibilitatea de a o imparti, natiunile se vor putea uni. Daca acest fapt se va intampla vom putea avea o imagine mai optimista asupra bunastarii pe termen lung a speciei noastre''.

De asemenea, este de parere ca bogatia si modul in care noi o intelegem si impartim a jucat un rol crucial in decizia iesirii Marii Britanii din UE, rezonand cu afirmatia prim-ministrului Theresa May: ''Trebuie sa reformam economia, pentru a le permite mai multor oameni sa se bucure de prosperitatea acestei tari''.

Hawking a devenit faimos pentru ca reusit sa supravietuiasca bolii neuronului motor, cu care a fost diagnosticat la varsta de 21 de ani. In ciuda faptului ca i s-a spus ca mai are de trait doar cativa ani, el a ajuns la varsta de 73 ani, fiind mai mental activ ca niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.