Un studiu realizat recent de compania Intrepid Travel ofera o uimitoare privire de ansamblu despre dependenta, in continua crestere, de tehnologie din Statele Unite ale Americii, acesta dezvaluind ca multi oameni ar fi dispusi sa renunte timp de o luna la prieteni pentru a avea WiFi.

Potrivit Descopera, in medie, adultii intervievati au afirmat ca pot rezista fara telefoanele mobile doar 16 de ore, dupa depasirea acestui termen, respondentii au spus ca se vor simti "mizerabil”. Cei mai multi dintre cei chestionati au spus ca telefonul lor mobil nu este niciodata la o departare mai mare de trei pasi.

Cercetatorii au chestionat 1.500 de adulti din Statele Unite pentru a afla gradul lor de dependenta de tehnologia moderna. Mai mult de o treime dintre participanti (35 %) au raportat ca isi petrec "prea mult" timp pe telefonul mobil, laptop sau tableta.

Aproape jumatate, 41 %, au declarat ca aleg sa viziteze anumite locuri sau sa participe la evenimente deoarece fotografiile facute acolo vor face conturile lor de pe retelele de socializare sa arate mai bine.

Alte raspunsuri au fost chiar alarmante, noteaza Descopera.

O femeie a raportat ca ea, de obicei, merge la culcare, iar inainte de somn foloseste iPad-ul. Intr-o dimineata, dupa ce s-a trezit, si-a dat seama ca sotul ei s-a rostogolit in timpul noptii peste iPad, declansand in stare de inconstienta camera dispozitivului pentru face poze la organele genitale.

Un alt participant a spus ca vacanta lui in familie, programata intr-un mediu rural, a fost distrusa dupa ce acesta a intrat intr-o vaca si si-a sucit glezna deoarece era preocupat cu telefonul mobil. Acest scenariu nu este unul rar intalnit. Unul din cinci adulti intervievati a spus ca a dat peste cineva/ceva fiindca erau preocupati de un anume dispozitiv. Mai mult de 1 din 10 au raportat ca au cazut, au intrat intr-un stalp sau s-au lovit de un perete in timp ce scriau sms-uri, scrie MEDIAFAX.

Patru din zece intervievati au raspuns ca nu "au trait cu adevarat" unele dintre momentele cele mai pretioase ale vietii, inclusiv primii pasi ai copilului sau absolvirea acestuia, din cauza dispozitivelor mobile.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

O femeie a raportat ca a ratat momentul in care cenusa mamei sale a fost imprastiata in ocean, fiindca era ocupata, incercand sa fotografieze petale de flori ce pluteau pe apa. Aproape 47 % dintre cei intervievati au declarat ca nu ar merge in vacanta fara telefonul lor si ca ar putea petrece aproximativ doua ore in cautarea conexiunii.

"O excursie cu scopul unei „detoxifieri de digital” are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv obtinerea unor noi prietenii sau aprofundarea celor vechi, un somn mai bun sau imbunatatirea memoriei si a capacitatii de a participa la conversatii mai semnificative", a declarat Leigh Barnes, director la o agentie de turism.

Unii americani au declarat ca in schimbul unui serviciu de telefonie mobila sau WiFi pe o luna, ar renunta la mai multe obiceiuri preferate, inclusiv vin, prieteni si chiar sex. Multi dintre intervievati sunt constienti ca au o problema, iar 56 la suta dintre ei au raportat ca ar fi dispusi sa ia masuri pentru a se debarasa de acest obicei.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie...
Klaus Iohannis: Dependenţa...

"Am devenit atat de obsedati de documentarea tuturor momentelor din viata pe care pur si simplu uitam sa le traim. Un detox digital este un memento important ca viata nu este menita sa fie traita printr-un telefonul mobil", a declarat Leigh Barnes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.