In ceea ce priveste aceasta necrutatoare boala, este bine-cunoscut faptul ca prevenirea sa se dovedeste destul de dificila. La fel de bine se cunoaste faptul ca anumite obiceiuri pot creste considerabil riscul aparitiei cancerului. Insa, ce rol joaca gena si cum se poate preveni aparitia cancerului?

Un studiu recent publicat in revista Nature, a constatat ca pana la 70-90% din cazurile de cancer sunt cauzate de factori externi, precum obiceiurile, stilul de viata si expunerile de mediu. Cu alte cuvinte pana la 90% din cancere nu au nimic de-a face cu gena, scrie prevention.com.

In cadrul studiului, condus de cercetatorii de la Universitatea Stony Brook, s-au reanalizat datele lansate anul trecut de catre oamenii de stiinta de la Johns Hopkins, care au descoperit ca aproximativ doua treimi din variatiile riscului de a dezvolta cancer se datoreaza mutatiilor unor celule aleatoare, adica ghinion.

In urma acestui nou studiu, insa, s-a constatat contrariul. "Am stiut ca trebuia sa fie gresit, iar noi suntem foarte increzatori in datele noastre", explica autorul principal, Yusuf Hannun.

Cu toate acestea inainte de a se spune ultimul cuvant sunt necesare mai multe cercetari, fiind de remarcat faptul ca nu toti factorii de risc extrinseci sunt usor de controlat. Se recomanda, insa, a se opta pentru o alimentatie sanatoasa, a se limita consumul de alcool, a te proteja de razele solare si a renunta la orice alte obiceiuri nesanatoase pentru a preveni cancerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.