Un studiu realizat in New York, SUA, dezvaluie faptul ca un somn indelungat, de minimum opt ore pe noapte, exact perioada de timp recomandata in general de specialisti, poate fi nociv pentru om, intrucat creste riscul de a suferi un accident vascular cerebral, scrie Descopera.

Conform echipei de oameni de stiinta din New York, persoanele care dorm peste opt ore pe noapte sunt supuse unui risc mai mare cu 146% de a suferi un AVC, comparativ cu restul.

Oamenii ar putea sa-si scada considerabil riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), daca ar dormi mai putin de opt ore pe noapte, indica acelasi studiu.

Anual, in Marea Britanie, circa 100.000 de persoane sunt afectate de AVC. Aceasta este a treia cauza de deces, dupa infarct si cancer, scrie MEDIAFAX.

Expertii americani recomanda un somn de circa 6-7 ore pe noapte si practicarea unor exercitii fizice de 30-60 de minute, de trei pana la sase ori saptamanal, pentru prevenirea accidentului vascular cerebral.

Specialistii au investigat dosarele medicale a circa 300.000 de americani, in perioada 2004-2013. Din informatiile analizate, reiese ca persoanele care dorm intre sapte si opt ore pe noapte prezinta un risc mai scazut cu 25% de a suferi un AVC, conform Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.