Boala Alzheimer putea fi detectata pana in prezent doar dupa aparitia mai multor simptome, insa un tanar in varsta de numai 15 ani a creat un test, prin intermediul caruia maladia poate fi descoperita cu mult timp inainte de aparitia primelor semne, informeaza Descopera.

Krtin Nithiyanandam, un adolescent din orasul britanic Epsom, a conceput un anticorp, care, in momentul in care este introdus in organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele aparute in primul stagiu de dezvoltare al maladiei. Mai mult decat atat, anticorpul se poate atasa de particulele fluorescente, ce se folosesc in timpul procedurii de imagistica cu rezonanta magnetica pentru a detecta proteinele care declanseaza aparitia bolii Alzheimer, scrie MEDIAFAX.

Conform studiului realizat de Krtin, anticorpul creat de acesta poate fi folosit si la tratarea maladiei. "Rezultatele noilor cercetari pe care le-am efectuat au aratat ca anticorpul poate fi utilizat cu scopul de a diagnostica boala, dar si pentru a o trata", a declarat adolescentul britanic pentru The Telegraph.

In momentul de fata, tanarul de 15 ani concureaza cu inventia sa la Google Science Fair Prize, o competitie internationala, destinata adolescentilor care au dezvoltat proiecte stiintifice. Krtin este deja finalist si, daca va castiga concursul, va obtine o bursa, care il va ajuta sa-si continue cercetarea, conform Descopera.

Maladia Alzheimer se manifesta, in general, prin simptome precum confuzia mentala, pierderile de memorie sau chiar depresia. Boala afecteaza 1% din populatia Globului, cu varste cuprinse intre 65 si 70 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.