Politia olandeza intentioneaza sa dreseze vulturi pentru misiuni de doborare a dronelor civile care constituie pericole la adresa sigurantei publice.
"Antrenarea vulturilor este o solutie cu tehnologie minima pentru o problema generata de inalta tehnologie", a declarat Dennis Janus, purtatorul de cuvant al Politiei nationale din Olanda, pentru Reuters. Ideea dresarii vulturilor a aparut in contextul in care din ce in ce mai multi oameni folosesc drone civile in Olanda. Politia a devenit preocupata dupa ce drone greu de identificat zboara neautorizat in apropierea aeroporturilor si deasupra unor evenimente publice in aer liber la care sunt prezenti lideri politici.

Politia olandeza a analizat posibilitatea lansarii unor plase spre dronele invazive, preluarea de la distanta a controlului asupra acestora sau doborarea aparatelor cu vulturi. "Lumea se gandeste ca este o eroare, dar metoda vulturilor s-a dovedit pana acum foarte eficienta", a subliniat Janus. Politia olandeza a prezentat un exercitiu in care un vultur special dresat a doborat o drona civila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.