Afla ce predictie au facut astrologii asiatici pentru 2015, cu prilejul intrarii in Noul An chinezesc, care va fi guvernat de semnul zodiacal al caprei.

Asia a intrat joi in Anul Caprei, o creatura "amabila" din calendarul lunar chinezesc, printr-o serie impresionanta de focuri de artificii si petarde, de la Beijing si pana in Singapore.

Inca de la miezul noptii, cerul capitalei chineze s-a umplut de mii de focuri de artificii, iar multimea a invadat strazile, in sunete de petarde, care au fost aprinse cu scopul de a alunga spiritele rele. La Shanghai, petrecerile s-au derulat cu amintirea inca vie a busculadei in care au murit 36 de persoane, in noaptea de 31 decembrie, pe bulevardul turistic Bund, scrie MEDIAFAX.

Chinezii petrec aceasta zi importanta a anului in familie si in temple, sarbatoarea fiind celebrata in estul si sud-estul Asiei, dar si in alte zone din lume unde se afla comunitati chinezesti. Presedintele chinez Xi Jinping a adresat urarile de An Nou inca de marti seara, in fata a 2.000 de persoane reunite in decorul grandios al Marelui Palat al Poporului din Piata Tiananmen din Beijing. "Suntem mandri de marea noastra tara si suntem mandri de marea noastra natiune", a adaugat el.

VIDEO Afla ce semn esti conform Zodiacului Chinezesc

Ca in fiecare an, sute de milioane de chinezi, din care 250 de milioane de muncitori navetisti, au invadat garile si aeroporturile, parcurgand uneori mii de kilometri cu trenul si in autocare arhipline, doar pentru cateva zile de concediu. In China continentala, marile orase moderne aproape ca s-au golit, locuitorii lor indreptandu-se in masa catre pagode si casele familiilor lor din satele chineze.

2015 va fi un an mai putin agitat decat a fost 2014, afirma astrologii asiatici, care au facut aceasta predictie cu ocazia intrarii in Noul An chinezesc, ce va guvernat de semnul zodiacal al caprei.

Calendarul lunar chinez se desfasoara dupa un ciclu de 12 ani si atribuie fiecarui an un animal. Capra se afla pe locul al optulea, urmand calului si precedand maimuta. Persoanele nascute in 1919, 1931, 1943, 1967, 1979, 1991 si 2003 apartin acestui semn zodiacal.

Citeste si:
Licorile rafinate care dau savoare meselor de sărbătoare! Ce nu ai...
Licorile rafinate care dau...

In China, traditionala gala de Noul An a televiziunii publice CCTV a fost difuzata de posturile centrale si de majoritatea posturilor regionale din tara, dar si prin satelit, in intreaga lume. Multi dintre telespectatori nu au apreciat aceasta editie, presarata cu mesaje ale Partidului Comunist Chinez, care sustin campania impotriva coruptiei declansata de presedintele Xi. In scenete comice, actorii ironizau inclinatia chinezilor de a forma grupuri de interese si condamnau acceptarea mitei.

"A fost o emisiune pentru conducatorii statului, nu pentru popor", declara cu regret un internaut pe Sina Weibo, echivalentul chinez al platformei Twitter.

La Hong Kong, fosta colonie britanica care a revenit Chinei in 1997, locuitorii se pregateau sa asiste vineri la traditionala mare parada navala nocturna din golful Victoria, inconjurat de celebrii sai zgarie-nori. Acest oras cu un regim semiautonom a fost marcat in toamna anului trecut de protestele lungi ale studentilor care militau pentru democratie, iar seful executivului local, acuzat ca ar fi o marioneta a PCC, a indemnat populatia sa se inspire din caracterul sacru al caprei.

Citeste si:
Calendarul alegerilor, dacă nu va avea loc nicio comasare. Senator...
Calendarul alegerilor, dacă...

Dupa un an de "diviziuni si conflicte", locuitorii din Hong Kong ar trebui sa ia exemplu de la acest animal "bland si amabil, care locuieste in pace in grup", a declarat Leung Chun-ying in urarile sale de Anul Nou. Potrivit astrologilor chinezi, anul 2015 ar trebui sa fie mai putin agitat decat 2014, prin prisma caracterului placid al caprei. Capra care poate fi foarte bine si oaie, deoarece un singur cuvant, "Yang", desemneaza ambele vietuitoare in limba chineza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.