Copiii care au acces la o tableta sau un telefon inteligent in camera in care dorm au parte de mai putin somn decat cei fara acces la astfel de dispozitive electronice, potrivit unui studiu american publicat luni, transmite AFP.
Dintre cei 2.000 de elevi implicati in studiu, cei care dispun de tablete sau telefoane inteligente in camera lor dorm noaptea cu 21 de minute mai putin, in medie, fata de copiii care nu au acces la un astfel de dispozitiv, potrivit unui studiu publicat in revista americana Pediatrics. De asemenea, copiii care au televizor in camera dorm cu 18 minute mai putin decat cei care nu poseda un astfel de aparat in dormitor, scrie MEDIAFAX.

"Aceste rezultate trebuie sa atraga atentia asupra accesului nelimitat al copiilor la dispozitive electronice", au declarat autorii acestui studiu condus de Jennifer Falbe de la Institutul de Sanatate Publica al Universitatii California. Studiul a fost efectuat asupra a 2.048 de copii, cu varste intre 10 si 13 ani, care studiaza la scoli din Massachusetts, in nord-estul Statelor Unite ale Americii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.