Consumul regulat de ceai negru si suc de portocale poate reduce riscul de imbolnavire de cancer ovarian cu pana la 31%, datorita continutului de flavonoide, compusi chimici antioxidanti, potrivit unui studiu desfasurat pe durata a peste 30 de ani, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dietele a 171.940 de femei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani, pe o perioada de peste 30 de ani si au descoperit ca cele al caror regim alimentar continea cantitati mari de flavonoide, un tip de antioxidanti gasit in ceai negru, vin rosu, mere si citrice, au prezentat un risc mult mai scazut de imbolnavire de cancer ovarian.

Studiu: O ceasca de cacao cu lapte pe zi imbunatateste memoria

Pentru femeile care beau ceai negru in mod regulat, riscul a scazut cu pana la 31%, iar, pentru cele care consuma cantitati mari de suc de citrice, in special de portocale, riscul a scazut cu 21%, potrivit datelor studiului publicat in American Journal of Clinical Nutrition.

"Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru si citricele, care pot fi foarte usor de inclus intr-o dieta, lucru care ne sugereaza ca schimbari simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important in ce priveste reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", a declarat cercetatorul-sef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Expertii cred ca flavonoidele ofera protectie imbunatatind circulatia sangvina si prevenind inflamatiile. Totusi, medicii avertizeaza femeile sa nu se bazeze exclusiv pe o dieta bogata in antioxidanti si sa efectueze controale medicale regulate, mai ales in situatia in care in familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.