Cercetatorii de la Leeds Metropolitan University au descoperit motivele pentru care barbatii casatoriti sunt mai grasi.

Barbatii casatoriti sunt mai grasi pentru ca, dupa ce isi unesc destinele cu partenerele lor de viata, incep sa manance mai multe dulciuri si sa bea mai mult vin, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Leeds Metropolitan University, informeaza dailymail.co.uk.

Studiul cercetatorilor britanici, comandat de Men's Health Forum, a aratat ca mariajul poate sa schimbe obiceiurile alimentare ale barbatilor si, odata cu acestea, circumferinta taliei.

Potrivit acestui studiu, barbatii casatoriti sunt mai grasi decat cei necasatoriti, iar acest lucru ar putea fi o consecinta a faptului ca cei din prima categorie par sa manance mai multe dulciuri in comparatie cu barbatii celibatari. Totodata, barbatii casatoriti beau considerabil mai mult vin decat cei necasatoriti, scrie MEDIAFAX.

Oamenii de stiinta nu cunosc deocamdata motivul pentru care mariajul influenteaza atat de mult atitudinea barbatilor fata de greutatea lor corporala. Ei sugereaza ca aceasta situatie este o consecinta a faptului ca barbatii simt ca pot sa se "relaxeze" din acest punct de vedere dupa ce se casatoresc. O alta teorie spune ca barbatii ale caror sotii sunt bucatarese talentate descopera dupa o vreme ca mananca alimente cu continuturi calorice mai bogate decat cele pe care le consumau in trecut.

Totodata, daca sotiile lor sunt pasionate de cumparaturi si cofetarii, atunci prajiturile, torturile si placintele cu fructe ar putea sa apara destul de des in bucatariile acestor familii.

Acelasi studiu afirma ca unele dintre sotii ii hranesc excesiv pe sotii lor, pentru ca acestia sa se ingrase si sa devina mai putin atragatori pentru celelalte femei.

Insa, in ciuda acestor vesti mai putin placute pentru barbatii casatoriti, nu toate rezultatele studiului au prezentat aspecte neplacute. Cercetatorii din Leeds au descoperit ca barbatii casatoriti mananca mai multe fructe si paine din cereale integrale in comparatie cu cei celibatari. Totodata, ei mananca mai rar burgeri si kebab. Barbatii casatoriti mananca mai mult iaurt decat cei care au trecut printr-un divort, iar barbatii casatoriti mananca mai multa ciocolata decat cei vaduvi.

Citeste si:
De ce se grăbesc Lora și Ionuț Ghenu să se căsătorească: „Oricum o...
De ce se grăbesc Lora și...

Studiile precedente au descoperit faptul ca si femeile se ingrasa dupa casatorie.

Astfel, un studiu american realizat pe 10.000 de persoane a descoperit ca femeile dispun de mai putin timp pentru a face exercitii fizice dupa ce se casatoresc si incep astfel sa castige in greutate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.