Ibuprofenul ii poate face pe barbati mai emotionali, in timp ce femeile se simt mult mai bine din punct de vedere psihic dupa administrarea medicamentului, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani, publicat in Personal Relationship, informeaza dailymail.co.uk.

Este un lucru deja cunoscut ca medicamentele analgezice, precum ibuprofenul, pot fi utile in cazuri de tulburari emotionale, insa influenteaza in mod diferit starea de spirit a barbatilor si femeilor. Astfel, starea emotionala a barbatilor poate fi exacerbata, in timp ce femeile spun ca se simt mult mai bine psihic dupa administrarea medicamentului, scrie MEDIAFAX.

Autorii studiului, cercetatorii de la Austin's Moody College of Communication de la Universitatea din Texas, spun ca descoperirea lor poate aduce o noua perspectiva asupra modului in care barbatii si femeile reactioneaza la problemele emotionale si poate sta la baza unor noi tratamente.

La studiu au participat 138 de studenti - 62 de barbati si 76 de femei -, jumatate primind cate o doza de 400 de miligrame de ibuprofen, jumatate, un placebo. Voluntarii au luat parte la un experiment, un joc pe computer care presupunea aruncarea unei mingi, in care erau exclusi social. Participantii au fost rugati, dupa excludere, sa isi evalueze starea emotionala.

Intr-un alt experiment, voluntarii au descris detaliat o situatie in care s-au simtit tradati de o persoana cu care aveau o relatie stransa, precum si o situatie in care au experimentat durere fizica. Ulterior, participantii au fost din nou rugati sa isi evalueze starea emotionala. Cercetatorii spun ca ambele tipuri de durere, emotionala si fizica, activeaza regiuni similare din creier, dar sunt diferente, in functie de sex, in modul in care analgezicele actioneaza asupra durerii emotionale.

In timpul studiului, femeile au simtit o diminuare durerii provocate de excluderea sociala - in cazul primului experiment -, dar si a celei fizice, dupa administrarea analgezicului, in timp ce barbatii s-au simtit mai vulnerabili emotional in ambele situatii. Aceste sentimente de durere pot aparea in orice relatie apropiata, deci este important ca oamenii sa invete cum sa gandeasca si sa vorbeasca despre "durerea" provocata de relatiile sociale, spun autorii studiului. Intelegerea diferentelor in modul in care barbatii si femeile reactioneaza cand sunt raniti ar putea fi utila cuplurilor care se confrunta cu astfel de situatii.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

Administrarea de analgezice i-ar putea determina pe barbati sa gaseasca mai multe resurse cognitive pentru a-si exprima durerea pe care o resimt, mai spun autorii studiului, care precizeaza ca influenta analgezicelor asupra starii emotionale mai trebuie studiata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.