Femeile care fac sport sau miscare timp de o ora pe zi reduc riscul de a se imbolnavi de cancer la san cu 11%, indiferent de varsta si greutate, au constatat cercetatorii din Franta.

Reducerea riscului de imbolnavire este direct proportionala cu timpul acordat exercitiilor fizice sustinute si miscarii, au afirmat cercetatorii francezi la a noua editie a Conferintei europene dedicate cancerului la san, care a avut loc intre 19 - 21 martie, la Glasgow, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta francezi au examinat rezultatele a 37 de studii, la care au participat peste patru milioane de femei.

Acestia au descoperit ca femeile care faceau miscare o ora pe zi prezentau beneficii similare, indiferent de varsta si greutate, inclusiv acelea cu formele cele mai agresive de cancer.

"Acestea sunt cele mai recente studii despre relatia dintre exercitii fizice si riscul de cancer la san, prin urmare suntem increzatori ca rezultatele analizei noastre sunt solide", a declarat Mathieu Boniol, director de cercetare la International Prevention Research Institute din Lyon, citat de MEDIAFAX.

Studiul s-a concentrat pe exercitiile fizice intense, dar cercetari anterioare indica faptul ca si activitatea fizica moderata - de exemplu, plimbarile de o ora pe zi - scade riscul de imbolnavire.

Cercetatorii cred ca miscarea are un rol benefic deoarece le ajuta pe femei sa piarda in greutate, reducand astfel cantitatea de hormoni cancerigeni produsi de grasimea corporala.

Femeile supraponderale au un nivel mai ridicat de hormoni cancerigeni, cum ar fi estrogenul si insulina, iar probabilitatea ca acestia sa fie absorbiti de celulele sanului, unde pot favoriza aparitia cancerului, este mai mare.

"Vestea buna este ca are efecte benefice si activitatea fizica moderata, care poate fi promovata de activitati precum gradinaritul, treburile casnice sau o plimbare in pas vioi", a precizat si Hannah Bridges, de la fundatia Breakthrough Breast Cancer.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.