Un studiu facut de curand arata ca barbatii care au invins cancerul si au ars peste 12.600 de calorii facand sport aproape si-au dublat sansele de supravietuire.

Oamenii de stiinta de la Scoala de medicina Stritch, a Universitatii Loyola din Chicago, au studiat 1.021 de barbati, cu o varsta medie de 71 de ani, care fusesera diagnosticati cu cancer.

Acestia au descoperit ca barbatii care au ars peste 12.600 de calorii pe saptamana in urma exercitiilor fizice aveau un risc de mortalitate cu 48% mai redus decat cei care nu faceau miscare si consumau mai putin de 2.100 de calorii pe saptamana, informeaza dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

Kathlee Wolin, coautoarea studiului, publicat in Journal of Physical Activity & Health, a explicat ca numerosi pacienti care au supravietuit cancerului traiesc mai mult datorita diagnosticarii timpurii si a tratamentului adecvat.

"Miscarea ar trebui promovata activ in randul acestor pacienti, pentru a creste longevitatea acestora", a afirmat Kathlee Wolin.

Studiul a descoperit ca barbatii care au ars peste 12.400 de calorii pe saptamana aveau un risc cu 48% mai scazut de a muri din cauze asociate cu efectele secundare ale tratamentului impotriva cancerului - rezultatele fiind ajustate in functie de varsta, greutate, fumat si istoric familial de mortalitate precoce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.