Persoanele stangace sunt mai predispuse in a dezvolta tulburari psihotice, precum schizofrenia, si mai putin tulburari de dispozitie, precum depresia.

Printre persoanele care sufera de boli mintale, stangacii sunt mai predispusi in a a suferi de tulburari psihotice decat de afectiuni precum depresia, a aratat un studiu recent.

Cercetatorii britanici au descoperit ca doar 11% dintre persoanele diagnosticate cu tulburari de dispozitie sunt stangace, in comparatie cu 40% care sufera de schizofrenie.

Autorii studiului, care au publicat descoperirile lor in revista Sage Open, au scris: "Rezultatele noastre arata o raspandire destul de mare a persoanelor stangace care prezinta tulburari psihotice, precum schizofrenia si tulburarile schizoafective, in comparatie cu pacientii care prezinta simptome de dispozitie, precum depresia sau tulburarile bipolare".

Cercetatorii au examinat 107 pacienti de la o clinica psihiatrica publica din mediul urban pentru a stabili cati dintre acestia sunt stangaci.

Astfel, au descoperit ca numarul persoanelor stangace care sufereau de schizofrenie era mai mare decat al celor care sufereau de depresie. Studii anterioare au aratat ca femeile stangace sunt mai predispuse in a dezvolta cancer mamar, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.