Mediul si relatiile de la locul de munca sunt factori maig ravi in declansarea depresiei angajatilor decat volumul de sarcini.

Desi volumul mare de munca este un blamat de multe ori pentru sentimentele de stres, nu poate sa declanseze singur depresia serviciu. In schimb, simptomele sunt asociate mai degraba mediului de munca si relatiilor dintre angajati si superior.

Conform unui sondaj danez, daca un angajat simte ca nu este tratat "corect", este mai probabil sa se declanseze depresia.

"Avem tendinta sa asociem stresul si depresia cu volumul de munca dar studiul nostru arata ca aceste conditii psihice nu se amelioreaza daca se munceste mai putin", a declarat Matias Brodsgaard Gynderuo, de la universitatea Aarhus.

Volumul de munca nu conteaza asa de mult deoarece, conform autorilor studiului, cand esti deprimat si cele mai simple sarcini pot parea obstacole de netrecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.