Cercetatorii au studiat patru analize asupra eficacitatii activitatii fizice in reducerea riscului de moarte in randul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, insuficienta cardiaca, atac cerebral si prediabet.

Specialistii au studiat 12 analize asupra tratamentelor medicamentoase pentru aceste afectiuni. In total, analiza cuprindea 305 cercetari randomizate controlate efectuate pe un numar total de 340.000 de pacienti, scrie descopera.ro.

Rezultatele cercetarii aratau ca atat activitatea fizica, cat si medicamentele reduceau riscul de moarte. Totusi, nu exista nicio diferenta intre aceste interventii in ceea ce priveste reducerea riscului de moarte in randul persoanelor cu probleme cardiace sau prediabet.

In randul pacientilor ce au suferit un atac vascular cerebral, activitatea fizica parea sa fie mai eficienta decat tratamentul medicamentos in prevenirea decesului. In cazul pacientilor cu insuficienta cardiaca, medicamentele diuretice erau mai eficiente decat sportul si decat toate celelalte medicamente, se arata in cercetarea publicata in jurnalul BMJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.