Testele efectuate pe soareci au aratat ca acest compus stimuleaza metabolismul si duce la dezvoltarea muschilor – cu alte cuvinte, este echivalentul „mersului la sala” intr-o pastila.
„SR9009 modifica profilul metabolic al musculaturii scheletice intr-un mod similar schimbarilor observate la animalele care sunt supuse la antrenamente de anduranta. Pe scurt, medicamentul transmite un semnal catre muschi, comunicandu-i sa-si modifice metabolismul”, explica Thomas Burris, descoperitorul acestui medicament si totodata profesor in cadrul departamentului de terapii moleculare din cadrul TSRI.

„Animalele chiar obtin muschi similari celor obtinuti de un atlet care se antreneaza. De asemenea, tiparul expresiei genelor dupa tratamentul cu SR9009 este cel de muschi de tip oxidativ – exact ca la un atlet”, spune Burris, potrivit descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.