Femeile au aproape la fel de multe aventuri ca barbatii, numarul sotiilor care isi insala partenerii de viata crescand in ultimele doua decenii, potrivit celor mai recente date furnizate de National Opinion Research Center.

Procentul barbatilor casatoriti care au recunoscut ca au avut aventuri a ramas constant, la 21%, in timp ce procentul sotiilor care si-au inselat partenerul de viata a crescut cu aproximativ 40% in ultimele doua decenii, ajungand la 14,7% in 2010, conform studiului prezentat de Bloomberg Businessweek si citat de huffingtonpost.com.

"Barbatii au totusi mai mult tendinta de a-si insela sotia, decat femeile, sotul", a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizand insa ca nu mai exista o diferenta foarte mare intre sotii si sotiile care isi insala partenerii.

Pe de alta parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru barbati si-a descris mariajul ca fiind "nu foarte fericit", mai mult decat dublu fata de numarul sotiilor care isi explica adulterul in acest fel.

Unul dintre motivele care au condus la cresterea infidelitatii femeilor este schimbarea climatului cultural si economic din SUA, a declarat si Pepper Schwartz, sociolog la University of Washington.

Datorita veniturilor mai mari si locurilor lor de munca, "femeile isi pot permite sa suporte urmarile unei aventuri", a declarat aceasta. Ea a precizat ca, in prezent, femeile au o mai mare independenta economica si datorita acestui fapt acestea isi doresc si un partener mai apropiat de idealurile lor. Potrivit specialistilor contactati de Bloomberg, dezvoltarea retelelor de socializare a permis de asemenea femeilor sa se implice mai usor in relatii extraconjugale.

Totodata, femeile sunt programate genetic sa isi caute un "barbat bun", in timp ce barbatii nu s-au impacat niciodata prea bine cu monogamia, spune si Daniel Bergner, autorul noii carti "What Do Women Want?". Si Alton Abramowitz, presedinte al American Academy of Matrimonial Lawyers, a declarat ca, in ultimii zece ani, a sesizat o crestere a numarului de divorturi cauzate de infidelitatea sotiilor, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

"Mereu am avut cateva cazuri cu femei (care si-au inselat partenerul, n.r.), insa ele au fost mult mai discrete cu privire la aceste lucruri", a spus Alton Abramowitz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.