Atunci când ești om de afaceri, nu trebuie să îți mai explicăm cât de importantă, dar și reală este expresia ”time is money”. Orice decizie luată trebuie să fie bine gândită, pentru a avea parte de multe beneficii, dar să nu uităm și că este nevoie, de cele mai multe ori, să te hotărăști din scurt. Destul de dificil, nu? Aici intervin intermediarii financiari, cei care te pot ajuta să ai un business de succes.

 

Economisești timp

Specialiștii sunt de părere că intermediarii financiari te ajută să economisești timp prețios, pentru că ai parte de sprijinul unui consultant financiar, care îți poate oferi îndrumările de care ai nevoie. Și, pentru că fiecare business este diferit, are propriile caracteristici, vei avea parte de acele soluții care să se potrivească perfect, în funcție de particularitățile afacerii.

Se va începe cu o analiză detaliată a întregii situații, după care se va găsi acea soluție de care este nevoie pentru a ieși din impas. În cadrul acestei analize se vor lua în calcul date precum poziția afacerii pe piața de desfacere, cine este concurența actuală, dar și multe altele. Dacă și tu vrei să știi mai multe despre OVB Romania - importanta intermediarilor financiari si beneficiile aduse de acestia, rândurile următoare sunt pentru tine.

Intermediarul financiar

Dacă ai mai auzit până acum de intermediari financiari, dar nu știai care este exact rolul acestora, îți spunem că este vorba despre instituții specializate, care funcționează precum o punte în tranzacțiile financiare.

Tipuri de intermediari financiari

Potrivit specialiștilor în domeniu, există două tipuri de intermediari financiari, bancari și nebancari.

Intermediari bancari

După cum probabil ți-ai dat deja seama din denumire, aici avem de a face cu instituțiile bancare și casele de economii. Aceste instituții oferă servicii de depunere, strângere de fonduri, dar și aprobare de împrumut.

Intermediari nebancari

Aici piața este ceva mai generoasă, și în această categorie avem băncile de investiții, companiile de asigurări, companiile de credite, precum și băncile mutuale de economii.

Citeste si:
Serviciul de creditare online Credit7 va ajuta la rezolvarea...
Serviciul de creditare online...

Rolul intermediarilor financiari

Poate că pare puțin obișnuit, dar te asigurăm că una dintre cele mai importante funcții pe care le are un intermediar financiar este cea de… mediator. Fără ajutorul dat de acesta, acelordeponenți care intenționează să își activeze piața, dar să își investească și fondurile, le-ar fi mult mai greu, dacă nu imposibil, să încheie o afacere bună cu debitorii.

Rolul intermediarulor este de a îndrepta tranzacțiile acestora pe panta dorită, astfel încât rezultatele obținute să fie pe măsura așteptărilor. Fiecare client are parte de atenția dorită, dar și cele mai bune indicații pentru a reduce cât mai mult riscul de investiții.

Pentru a înțele cât mai bine cum stau lucrurile, să detaliem puțin despre intermediarii financiari și cum te pot ajuta aceștia.

Citeste si:
Economia Rusiei, în scădere cu doar 0,4%. Prețurile mari la petrol...
Economia Rusiei, în scădere...

Asigurarea de viață

Un serviciu financiar tot mai des accesat și unde intervin intermediarii financiari este și asigurarea de viață. Scopul acesteia este de a proteja ceilalți membri ai familiei în cazurile în care, din păcate, se produce încetarea din viață a persoanei care a încheiat polița și care este cel care asigură veniturile familiei. Poți alege să te descurci singur, dar și mai bine, ca om de afaceri, este să apelezi la acei intermediari financiari, deoarece totul se va rezolva mult mai rapid, dar și avantajos pentru tine. Orice business man care se respectă își dorește ca investiția sa să fie cât mai sigură, cu costuri cât mai mici, așa că este de la sine înțeles că intermediarii financiari chiar reprezintă cea mai bună soluție.

Citeste si:
Sfaturile utile care te ajută să treci cu bine peste un impas...
Sfaturile utile care te ajută...

Avantajele intermediarilor financiari

Există numeroase avantaje de care te poți bucura atunci când optezi pentru intermediarii financiari, iar pe unele dintre ele chiar le-ai intuit și în timp ce parcurgeai rândurile de mai sus. Dar, să reluăm. În primul rând, vei economisi timp prețios, pe care îl poți folosi în dezvoltarea afacerii. De asemenea, trebuie să știi că găsirea unor creditori potriviți implică, de cele mai multe ori, costuri destul de mari, ceea ce nu este chiar o cheltuială ușor de suportat. Un bun intermediar financiar este cel care îți va oferi consultanță, astfel încât să ai certitudinea că afacerea ta merge bine, dar cu ajutorul lui vei reduce enorm de mult riscul de a suferi unele pierderi de care chiar nu ai nevoie, mai ales în condițiile actuale, când trăim vremuri dificil de gestionat.

Citeste si:
Andreea Marin, în exclusivitate pentru „Fain & Simplu": „Eu am avut...
Andreea Marin, în...

Tot un intermediar financiar este cel care îți poate oferi o mai mare lichiditate și, în plus, cu ajutorul lui, vei putea obține un împrumut cu costuri mult mai mici, ceea ce este în avantajul tău.

Toți oamenii de afacei își doresc la business-ul lor să fie unul de succes, iar asta înseamnă să iei rapid cele mai bune decizii, dar și să investești doar în ceva ce îți va aduce profit. Ușor de zis, greu de făcut. Totuși, situația se simplifică enorm de mult atunci când apelăm la adevărații specialiști, care îți vor oferi servicii de consultanță și îndrumare pentru a alege cea mai avantajoasă soluție, dar tot cu ajutorul lor vei economi bani frumoși, dar și timp. Este important ca nivelul de risc să fie cât mai scăzut cu putinţă, și aici intervin experții.

Chiar dacă se spune că acel cineva care nu riscă, nu câștigă, lucrurile nu sunt chiar așa. Fii inteligent și apelează la profesioniști care te vor ajuta cum să îți investești banii, astfel încât să ai parte și de un business bun, dar și să ai siguranța unui trai cât mai confortabil pentru tine și cei dragi!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.