Pentru afacerile mici și mijlocii, orice soluție care ajută la creșterea productivității are un impact uriaș. Automatizarea oferă avantaje majore, dar multe afaceri mici și mijlocii au impresia, cel puțin la prima vedere, că roboții nu au cum să fie integrați în munca lor.

De regulă, când vorbim de afaceri mici și mijlocii, vorbim și de organizații care nu au un spațiu generos la dispoziție, ceea ce înseamnă că roboții cu funcționalități complexe ies din discuție, tocmai pentru că astfel de soluții de automatizare ajung să implice personal specializat care să programeze și să întrețină echipamentele și în același timp vorbim de categorii de roboți care ar depăși cu mult bugetele pe care afacerile mici și mijlocii și-ar permite să le aloce în această direcție, cu o amortizare a investiției pe o perioadă mult prea îndelungată de timp pentru a fi justificată.

Însă nouă generație de roboți colaborativi, cunoscuți drept coboți, schimbă jocul chiar și pentru afacerile mici și mijlocii, ajutându-le să facă mai bine față concurenței, oferind noi oportunități angajaților și chiar îmbunătățind siguranța oamenilor.

Astăzi, cei care dețin afaceri mici și mijlocii pot alege dintr-o gamă diversă de coboți care folosesc tehnologii sofisticate și inovatoare. Însă atunci când sunt puși în fața decizie finale, mulți manageri nu știu care se potrivește cel mai bine afacerii pe care o conduc.

Descoperiți tipurile de roboți colaborativi

Când vine vorba de roboți colaborativi, părerea unanimă este că aceștia sunt proiectați pentru a efectua automat o sarcină simplă, în mod repetativ. Roboții colaborativi îi ajută pe oameni să execute sarcinile mai grele sau complexe și optimizează producția.

Iată tipurile de roboți colaborativi pe care îi poți folosi în activitatea companiei

Familia e-Series de la Universal Robots oferă patru tipuri diferite de automatizare. Acestea diferă în funcție de sarcina de manipulare (3, 5, 10 și 16 kg), de aria de acțiune, de mărime etc. Descoperă caracteristicile fiecărui model din serie și vezi care s-ar potrivi cel mai bine afacerii tale.

Citeste si:
Roboții creativi, acum în România
Roboții creativi, acum în...

Robotul colaborativ UR3e

Cu brațul robotului industrial UR3e se pot automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 3 kg. Pentru UR3e, procesele de colaborare mai grele, cum sunt ambalarea, paletizarea, asamblarea și preluarea şi plasarea nu reprezintă niciun impediment. Robotul industrial colaborativ UR3e este foarte ușor de programat, oferă configurare rapidă, este colaborativ și sigur, iar recuperarea investiției se va face rapid.

Robotul colaborativ UR5e

Cu brațul robotului industrial UR5e se pot automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 5 kg. UR5e împuternicește agenții de schimbare pregătiți pentru viitor cu inovațîi colaborative, un Human Centric UX(design centrat pe persoană), și un ecosistem pentru fiecare aplicație.

Robotul colaborativ UR10e

Cu brațul robotului industrial UR10e se pot automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 10 kg. Și UR10e este o soluție colaborativă pregătită pentru viitor, fiind de asemenea Human Centric UX (design centrat pe persoană), și având un ecosistem pentru fiecare aplicație.

Citeste si:
Mihai Trăistariu, o nouă idee de afacere. Unde vrea să dea...
Mihai Trăistariu, o nouă idee...

Robotul colaborativ UR16e

Cu brațul robotului industrial UR16e puteți automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 16 kg. Prevăzut cu Human Centric UX (design centrat pe persoană) și ecosistem pentru fiecare aplicație, ajută fiecare afacere mică și mijlocie să își atingă obiectivele, schimbând modul în care sunt făcute lucrurile cu cea mai flexibilă platformă de automatizare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.