Candidatii care nu au reusit sa promoveze examenul in sesiunea din iulie sau in sesiunile din anii anterior se pot inscrie incepand de marti pentru a sustine din nou bacalaureatul, inscrierile incheindu-se in 14 iulie. Pentru prima data la bacalaureat, examenul va incepe cu probele scrise si abia apoi vor urma probele orale.

Astfel, potrivit calendarului de bacalaureat, in perioada 11 - 14 iulie are loc inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen , iar in 27 iulie este prevazuta inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente.

In 21 august incep probele scrise ale examenului, cu Limba si literatura romana, 22 august - Limba si literatura materna, 23 august - proba obligatorie a profilului si 24 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

Din 25 august incep probele orale ale examenului. Astfel, in 25 - 28 august este programata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 28 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 29-30 august - evaluarea competentelor digitale, iar in 30 - 31 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

In 1 septembrie, pana la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16:00 - 20:00. In intervalul 2 - 5 septembrie este programata solutionarea contestatiilor, iar in 6 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Potrivit Ministerului Educatiei, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba in situatii exceptionale prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrarile scrise ori de afisare a rezultatelor, precum si reducerea perioadei de afisare a rezultatelor, scrie News.ro.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, dupa solutionarea celor peste 42.200 de contestatii depuse de candidati la probele scrise, au fost publicate luni de Ministerul Educatiei si arata ca numarul promovatilor a crescut de la 91.754 inainte de contestatii la 93.640, adica rata de promovare este 72,9% fata de 71,4%. De asemenea, numarul mediilor de 10 a crescut cu 29. Cea mai mare rata de promovare, de peste 83%, s-a inregistrat in judetele Bacau, Sibiu, Iasi si Cluj, in timp ce in judetele Ilfov si Giurgiu rata de promovare a ramas sub 55%.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.