Cearcănele sunt o bătaie de cap, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Medicul estetician Marian Simion explică cum le putem estompa, pentru a scăpa de această problemă estetică, precum și care sunt efectele adverse care ne desfigurează.

Primul pas în lupat cu cearcănele este estomparea acestora. Prima variantă este estomparea este cu ajutorul unor substanțe care se injectează imediat sub piele: acid hialuronic, variantă non-invazivă sau grăsime proprie, procedură chirutgicală.

Varianta este aleasă în funcție de gravitatea cercănelor. Când zona are o culoare diferită și este înfundată, apelăm la o soluție care să umple zona, așadar folosim acidul hialuronic. În cazurile mai grave apelăm la grăsimea proprie. Efectul acidului hialuronic durează undeva până la 6 luni de zile, când se reintervine pentru a corecta. Grăsimea proprie durează mai mult.

Dacă intervenim cu alte substanțe pentru a combate cearcănele, poate apărea un efect de volumizare prea mare sau o iritație în zona respectivă. Peste vârsta de 35-37 de ani, avem ligamente slăbite, iar acidul hialuronic se poate mișca, pe când grăsimea proprie se așează mai bine. Atât femeile cât și bărbații pot apela la această procedură, iar intervenția se recomandă persoanelor de peste 18 ani, precizează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.