Cearcănele sunt o bătaie de cap, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Medicul estetician Marian Simion explică cum le putem estompa, pentru a scăpa de această problemă estetică, precum și care sunt efectele adverse care ne desfigurează.

Primul pas în lupat cu cearcănele este estomparea acestora. Prima variantă este estomparea este cu ajutorul unor substanțe care se injectează imediat sub piele: acid hialuronic, variantă non-invazivă sau grăsime proprie, procedură chirutgicală.

Varianta este aleasă în funcție de gravitatea cercănelor. Când zona are o culoare diferită și este înfundată, apelăm la o soluție care să umple zona, așadar folosim acidul hialuronic. În cazurile mai grave apelăm la grăsimea proprie. Efectul acidului hialuronic durează undeva până la 6 luni de zile, când se reintervine pentru a corecta. Grăsimea proprie durează mai mult.

Dacă intervenim cu alte substanțe pentru a combate cearcănele, poate apărea un efect de volumizare prea mare sau o iritație în zona respectivă. Peste vârsta de 35-37 de ani, avem ligamente slăbite, iar acidul hialuronic se poate mișca, pe când grăsimea proprie se așează mai bine. Atât femeile cât și bărbații pot apela la această procedură, iar intervenția se recomandă persoanelor de peste 18 ani, precizează antena3.ro.

Citeste si:
Cum se schimbă bărbații după ce devin tați
Cum se schimbă bărbații după...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.