Si nu doar frumusetea e de el. Ford Edge vine din SUA pentru a cuceri piata europeana. Exista o sansa reala ca acesta sa aiba un succes rasunator. Sa aflam impreuna de ce.

Am asteptat cu mult entuziasm sa ma intalnesc cu noul Ford Edge. Aflasem de la mai multi impatimiti ai lumii auto ca noul SUV de la Ford este o masina care vine sa atace fara mila piata din Europa, insa aveam cateva dubii. Chiar sa aduca americanii un competitor veritabil pentru VW Touareg?

Cei de la Neste Automotive mi-au imprumutat pentru cateva zile noul SUV de dimensiuni mai mari si care, conform spuselor Ford, s-ar afla in categoria masinilor premium.

Sa vedem, asadar, noul Ford Edge la treaba!

ford edge florin amariei

Test-drive. Ford Edge - primul contact

N-are cum sa nu-ti atraga privirea! Macar un pic si... Un pic e tot ce trebuie ca sa iti doresti sa explorezi universul auto ce ni l-au construit si adus in Europa americanii de la Ford. Edge este un simbol in devenire pentru ca nu e un simplu SUV construit pentru vanzari in masa. Masina asta arata atat de bine la exterior, incat devii extrem de curios sa vezi ce are la interior, iar cand urci la bordul ei...

Ei bine...

ford edge florin amariei

Atmosfera moderna cu valente de minimalism la nivel de design interior impresioneaza, insa placerea devine mai mare in momentul in care te asezi in locul soferului. Scaunele mari, confortabile, ajustabile in orice fel si pozitionate excelent pentru orice inaltime te vor ajuta sa intri cu usurinta in modul ,,vreau sa plec intr-o vacanta lunga prin tara”.

Volanul acestui SUV frumos se simte placut in mana si butoanele fizice din consola centrala sunt facute dintr-un material placut la atingere, care nu-ti confera senzatia ca s-ar fi facut vreun pic de rabat la calitate. Pana si multifunctionalitatea volanului este gandita astfel incat sa te ajute sa te obisnuiesti cu controlarea optiunilor disponibile la o simpla atingere.

Frana este electromecanica, iar spatiile de depozitare construite inteligent vin in completarea unei atmosfere relaxate oferita de Ford.

Citeste si:
Noul Lucid Gravity, primul SUV electric al mărcii: autonomie de 708...
Noul Lucid Gravity, primul...

Cu toate astea, sunt sigur ca doar 3 butoane va vor veni in ajutor si vor deveni favoritele voastre: scaune incalzite, scaune ventilate si incalzirea in volan. Ford Edge asigura astfel un confort extins pentru cei care se vor afla in habitaclul sau generos.

Aerul conditionat functioneaza impecabil, trecerea de la rece la cald si invers facandu-se in mai putin de 5 secunde.

Camera video este comme-ci comme-ca, dar suficient de buna pentru a-ti veni in ajutor atunci cand vrei sa parchezi masina intr-un loc mai stramt.

ford edge florin amariei

Spatiul de la interior este excelent, chiar si pentru pasagerii din spate, unde exista si scaune incalzite in doua trepte!

ford edge florin amariei

Piesa de rezistenta pentru pasageri va fi insa acoperisul panoramic! Privelistea incredibila este garantata, mai ales pe timp noapte cu cer senin.

ford edge

Navigatia functioneaza foarte bine, insa eu as cere sistemul Sync 3, daca mi-as cumpara noul Ford Edge.

Citeste si:
TEST-DRIVE. BMW Seria 6 Gran Coupe – am condus un vis
TEST-DRIVE. BMW Seria 6 Gran...

ford edge

Performanta in offroad? Sigur ca da! Nu este insa o masina care sa fie dusa pe teren accidentat pe munte, insa Ford Edge isi va face cu brio treaba prin noroi, pe pietris si chiar si prin apa de mici dimensiuni. Suspensiile sunt moi si pun accentul pe confort, asa ca nu va trebui sa intri cu viteza in denivelari prea mari. Vei avea cu siguranta parte de liniste in locuri unde alte masini creeaza senzatia de cutremur in habitaclu.

ford edge

Nu e doar o masina de oras sau de familie. SUV-ul celor de la Ford e capabil sa te duca prin cele mai pitoresti locuri, ferite de zgomotul urban. Te vei putea bucura de liniste si pace, de un cuplu puternic oferit de motorul diesel si siguranta la bordul lui Edge.

ford edge

Daca ati mai urmarit test-drive-urile realizate de mine pana acum, atunci stiti ca am doua obsesii de care tot vorbesc: faruri si parbriz. Luminile sunt excelente, iar parbrizul se curata rapid. Vizibilitatea este excelenta!

Citeste si:
GALERIE FOTO. Ford Edge – probabil cel mai frumos SUV
GALERIE FOTO. Ford Edge –...

Un alt lucru care merita mentionat este sistemul de sunet care te arunca parca intr-o sala de concert unde vei asculta melodiile tale preferate la o calitate inalta si te vei bucura de liniste pe drum datorita tehnologiei de anulare a zgomotolui din exterior.

ford edge florin amariei

Finalmente, pot spune ca Ford Edge este o masina impozanta, eleganta si suficient de puternica pentru nevoile noastre. Ramane de vazut daca sunteti de acord cu mine, asa ca va indemn sa mergeti la un test-drive!

Mai multe fotografii puteti gasi AICI!

Pe data viitoare!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.