Auto 19 Iulie 2023 13:04 de Alexandra Chivu
De cele mai multe ori, achiziționarea unei mașini se află la finalul unui lung șir de analize și decizii. De aceea, informațiile pe care le vei descoperi în acest articol îți vor oferi o direcție cât se poate de clară, pentru a simplifica întregul proces, până la alegerea finală. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să îți cumperi o mașină nouă:

Cum să alegi modelul auto potrivit

Pentru o alegere inspirată, este important să analizezi mai întâi nevoile personale și stilul tău de viață. De exemplu, dacă ai o familie numeroasă, ai nevoie de o mașină cu suficient spațiu pentru toți pasagerii și bagajele luate în excursii. Dacă te deplasezi mai mult prin oraș, un model hibrid și simplu de manevrat poate cel potrivit. În plus, trebuie să iei în considerare preferințele tale legate de confort și spațiu.

Stabilirea bugetului și a costurilor totale este, de asemenea, importantă în procesul de alegere a modelului auto potrivit. Atunci când setezi un anumit plafon de preț, ia în considerare costurile totale, inclusiv prețul de achiziție, costurile de întreținere și consumul de combustibil. Compară modelele pe care le ai în minte în funcție de aceste criterii.

Cercetarea caracteristicilor și specificațiilor tehnice este, de asemenea, crucială în procesul de alegere a unei mașini potrivite pentru tine. Informează-te asupra caracteristicilor tehnice ale diferitelor modele disponibile pe piață - performanțele motorului, siguranța, dotările standard și funcțiile opționale - pentru a determina care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale.

După ce ai făcut o listă cu modelele potrivite pentru tine, cel mai indicat este să mergi la un dealer și să faci un test drive. Astfel, vei putea să îți dai seama dacă mașina este confortabilă, dacă are suficient spațiu și dacă rezonezi cu modul în care se conduce. Descopera gama de modele Suzuki și vezi apoi care este cel mai apropiat dealer de locația ta. Testează în timp real modelul preferat și ia apoi o decizie inspirată!

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Erori de evitat în procesul de achiziție

Dacă îți dorești să achiziționezi o mașină pe care să te poți baza, este important să eviți următoarele erori:

Cumpărarea unei mașini strict pe fondul unor emoții puternice. O decizie de moment, generată de pasiunea ta pentru un anumit brand sau model din oferta disponibilă, te poate costa enorm pe termen lung. De asemenea, achiziționarea unei mașini "ieftine", ce ar putea genera costuri de întreținere extrem de mari, este, de asemenea, o alegere neinspirată. Este important să lași emoțiile deoparte și să iei decizii calculate.

Alegerea unui model auto care consumă prea mult. Costurile la pompă influențează cel mai mult bugetul de utilizare. Dacă alegi un autoturism doar pentru că arată bine, însă fără a te interesa consumul acestuia, în oraș sau în afara sa, riști să atingi costuri uriașe. Descoperă gama de modele Suzuki și alege o mașină cu sistem de propulsie hybrid, extrem de avantajoasă din punct de vedere al consumului.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Achiziționarea unei mașini nepotrivite pentru nevoile tale. Dacă alegi o mașină mult prea mică pentru familia ta sau activitățile voastre din timpul liber, modelul respectiv nu va oferi același nivel de confort. De asemenea, în cazul în care te deplasezi foarte mult în afara orașului, însă optezi pentru o mașină cu sistem de propulsie plug-in hybrid, există riscul de a nu avea acces la foarte multe opțiuni de încărcare.

Finanțarea achiziției: opțiuni de plată și leasing

Opțiunile de finanțare disponibile pentru achiziționarea unei mașini includ plata în numerar, creditul bancar și leasingul. Plata în numerar este cea mai simplă opțiune, dar nu este la îndemâna oricui. Creditul bancar este o altă opțiune populară, dar poate implica anumite costuri ridicate și cerințe de eligibilitate stricte. Leasingul este o opțiune mai flexibilă și mai accesibilă, din punct de vedere al costurilor.

Citeste si:
3 surse de unde poți procura piese pentru mașini clasice
3 surse de unde poți procura...

Când vine vorba de leasing, este important să analizezi detaliile ofertei, cum ar fi durata contractului, rata dobânzii, valoarea reziduală, avansul și opțiunile de cumpărare la finalul perioadei de leasing. De asemenea, trebuie să compari și să evaluezi diferite oferte de leasing pentru a o alege pe cea mai potrivită. Negocierea condițiilor de finanțare și a eventualelor comisioane sau taxe suplimentare este la fel de importantă.

Ține cont de toate aceste informații, pentru a simplifica întregul proces de achiziție. Înainte de a identifica modelele cu prețuri adaptate bugetului tău, asigură-te că ai în minte o serie de criterii la care să te raportezi, pe baza propriilor tale nevoi. Evită să cumperi un model auto doar pentru că arată bine și explorează cu multa atenție posibilitățile de finanțare, pentru a lua o decizie corectă!

Citeste si:
Moment istoric. Dacia a vândut 8 milioane de mașini, în ultimii 19 ani
Moment istoric. Dacia a...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2023 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.