Munca de birou nu este pentru toată lumea, un lucru foarte bun, de altfel. Specialiștii sunt necesari în orice domeniu, inclusiv în mecanică. Deși în România sunt multe afaceri de acest gen, ucenicii angajați nu au cunoștințele suficiente pentru a rezolva probleme mai complicate. Lipsa de personal este o chestiune general valabilă, pe care majoritatea antreprenorilor o invocă și pentru care statul român nu are încă o soluție. Cât despre mecanică, e o meserie ușor de ”furat”, dar nu e pentru toată lumea.

Cu toții am trecut prin momente în care am avut nevoie să schimbăm ceva la autovehicul și pentru că service-ul fie ne costa prea mulți bani, fie prea mult timp, am apelat la un prieten, cunoscător al tainelor frânelor autovehicului. După o zi de stat în curtea amicului și cu o sumă mult mai mică scoasă din buzunar, intrăm în posesia autovehicului, proaspăt reparat.

Un drum până la locul de muncă ne dovedește contrariul reparației, când dincolo de frânele, funcționale doar pe jumătate, pentru că nu au fost suficient de aerisite, se mai aud câteva bătăi în scut. În mod cert, prietenia cade, însă cum rămâne cu autovehiculul, mai ales dacă este unul pentru care nu toți mecanicii au cunoștințe?

Cine ne repară mașina

Automobilele marca BMW nu sunt la îndemâna tuturor, proprietari sau mecanici. Prin urmare, e mai dificil să găsim pe cineva în care să putem avea încredere.

Însă soluția este la un telefon distanță. Service-urile reprezentanței BMW sunt dispuse să ajute orice autovehicul din ”neamul” lor. În plus, pentru automobilele produse înainte de 2015 au pregătit chiar și o ofertă, valabilă până la finalul anului în curs, disponibilă și pe site.

Programările pentru service se pot face inclusiv online, pe site, în cazul în care aveți un program încărcat și nu vă puteți hotărî imediat la o anumită zi. Site-ul permite selectarea tipului de BMW, împreună cu problemele pe care le-ați constatat, ulterior fiind făcută și o simulare de cost.

Spre exemplu, pentru un BMW, seria 2, 225d, schimbul uleiului și al filtrului de ulei pornește de la 882 de lei. Dacă doriți să adăugați și înlocuirea curelei compresorului aerului condiționat, folosită intens pe timpul verii, costul începe de la 372 de lei. Prin urmare, un total aproximativ de 1.194 de lei, cu tot ceea ce presupune garanții de reparație.

Citeste si:
Pe cine susține Mihai Zmărăndescu de la Survivor România: „Este...
Pe cine susține Mihai...

Nu întotdeauna un serviciu de calitate presupune un cost mai mare, însă de cele mai multe ori calitatea cere mai mult timp și mai mulți bani. În detrimentul unui dublu cost, mai bine alegem ceea ce presupune o garanție de siguranță, într-un loc în care ne putem face chiar și prietenii, dar cu cunoștințe serioase în mecanică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.