Anul 2010 a avut in calendar Jocurile Olimpice din cel mai "asiatic" dintre orasele canadiene, Vancouver, si o prima editie a Cupei Mondiale de fotbal in Africa, dar sarbatoarea sportului a fost umbrita de divorturi, despartiri, decese si scandaluri care au umplut paginile de monden ale ziarelor.

Ne vom aminti in ceea ce priveste Cupa Mondiala din Africa de Sud de sunetul vuvuzelelor, de mandria africanilor, de performanta Spaniei si de cateva meciuri superbe. Insa nu vom uita nici cateva decizii nedrepte si greseli de arbitraj, jucatorii prea ingrijorati sau obositi si de greva componentilor nationalei Frantei.

Jocurile Olimpice de la Vancouver, bine organizate intr-o tara pasionata de sporturile de iarna, ne-au lasat in primul rand in memorie imaginea zborului fatal intr-un pilon al unui concurent georgian la sanie, la antrenament, in data de 12 februarie. Numele sau era Nodar Kumaritasvili si avea doar 21 de ani.
Au fost insa si jocurile entuziasmului publicului prezent in numar mare, dar si o competitie fara mari vedete, insa cu multa emotie, cum a fost aceea adusa de patinatoarea canadiana Joannie Rochette, medaliata cu bronz la patru zile dupa decesul mamei sale, scrie MEDIAFAX.

  • Bogati, celebri si divortati...

Un banal accident de masina si un SMS au fost tot ce era nevoie pentru a da peste cap viata unor idoli ai sportului mondial. Tiger Woods, primul sportiv miliardar din istorie, a trecut de la statutul de geniu al golfului mondial la cel de vanator de femei, a divortat de sotia sa Elin, unii sponsori au renuntat la el, iar in cele din urma a pierdut locul de lider mondial pe care il detinea de 281 de saptamani.

Tony Parker
, vedeta franceza din NBA, a fost victima memoriei telefonului sau mobil, in care erau stocate, conform presei, sute de SMS-uri trimise de Erin Barry, sotia unuia dintre fostii sai colegi de echipa de la San Antonio Spurs. Nevasta disperata, Eva Longoria, cu care se casatorise in 2007, a cerut divortul. De la declansarea scandalului, TP a jucat bine. Si tot presa de specialitate care a scos la iveala cazul reduce relatia dintre Tony si Erin la "un simplu flirt".

Citeste si:
Au fost prinse cu minciuna! 9 vedete care ne-au inselat increderea
Au fost prinse cu minciuna! 9...

  • Sfarsitul unei ere

La zece ani de la intrarea in noul secol, vizionarul Juan Antonio Samaranch, "stapanul inelelor", seful miscarii olimpice timp de 21 de ani, a incetat din viata. Acesta a facut modern olimpismul, era prieten cu toti: catalani, chinezi, australieni sau rusi, si cu toti cei care au obtinut organizarea JO sub mandatul sau
.

"Samaranch a schimbat totul, el a facut Jocurile Olimpice ceea ce sunt astazi, prima competitie sportiva din lume"
, spunea in lun aprilie succesorul lui Samaranch la presedintia CIO, Jacques Rogge.

Decedat la 21 aprilie, Samaranch a facut Jocurile Olimpice sa intre intr-o era a profesionalismului, a sponsorilor, a publicitatii, a drepturilor de televizare. O viziune care i-a atras insa si critici si a deschis poarta pentru unele cazuri de coruptie
.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.