In ajunul nasterii Mantuitorului, dupa 36 de ani, maestrul Gheorghe Zamfir revine pe scena ca dirijor, avand alaturi Orchestra Nationala de Folclor "Gheorghe Zamfir", formata din 55 de muzicieni. Dirijorul artistic al concertului este Daniel Prodan, iar dirijor secund, Marian Alexandru. Spectacolul va avea loc vineri si va incepe la ora 19.00.

Marele artist Gheorghe Zamfir va sustine vineri un spectacol-premiera, in ultimele patru decenii. Pentru prima data, maestrul va fi insotit pe scena de o orchestra de folclor formata din 55 de muzicieni. Aceasta orchestra reprezenta un vis al maestrului, un vis pe care si l-a implinit in ajunul nasterii Mantuitorului. Publicul va avea ocazia sa asculte pentru prima data suite folclorice, special pregatite de Gheorghe Zamfir, precum si compozitii alese ale acestuia. Va fi un spectacol de suflet romanesc, un spectacol ce va aduce in atentia celor prezenti si cativa tineri elevi ai maestrului.

Chiar daca in ultima perioada Gheorghe Zamfir nu a avut foarte multe aparitii publice, asta nu inseamna ca nu a mai facut nimic pe plan muzical. Ultimii doi ani au insemnat pentru el ani de acumulari si triumf, a avut cateva spectacole de marca in afara tarii, a sustinut teza de doctorat in muzica unde a obtiunut calificativul "summa cum laude" si a fost decorat de presedintele Romaniei. Totodata, maestrul a sustinut o serie de spectacole de succes in tara, cu o suita de compozitii proprii, a lansat un album si s-a ocupat personal, in mod intens, de conceperea acestui spectacol-eveniment de la Sala Palatului. Mai mult decat atat, maestrul are si activitate didactica, predand cursuri de nai la Universitatea Valahia din Targoviste.

Biletele pentru concert inca se mai gasesc la casele de bilete vreaubilet.ro din Unirea Shopping Center, Carrefour Orhideea, Carrefour Feeria, la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul National si on line, pe site-urile vreaubilet.ro si bilete.ro.

A vandut 120 de milioane de discuri

Gheorghe Zamfir are o cariera muzicala impresionanta, anul acesta implinindu-se 40 de ani de cand a fost angajat prima oara dirijor la Ansamblul Ciocarlia, in anul 1966, avand sub bagheta sa 300 de artisti: corul, corpul de balet, orchestra simfonica si orchestra populara. in aceasta perioada a scris si primele compozitii, aranjamente si orchestratii. in toti acesti ani, maestrul a vandut peste 120 de milioane de discuri pe toata planeta si are peste 160 de discuri inregistrate.

Succesul in afara granitelor tarii este impresionant. A obtinut peste 90 de discuri de aur si platina, dintre care patru discuri de aur in Africa de Sud, patru discuri de platina in Noua Zeelanda, patru discuri de aur in Australia, 15 discuri de platina in Canada, batand toate recordurile in materie de vanzari. Chiar si in Statele Unite a obtinut doua discuri de aur, fapt unic pentru un artist european. Mai mult decat atat, a primit mai multe titluri si medalii in Franta, Germania, Austria si Belgia. Gheorghe Zamfir a fost decorat cu Ordinul "Meritul Cultural al Frantei" si a obtinut titlul de ofiter si cavaler al Frantei, Belgiei si Luxemburg.

Cel mai recent, in anul 2005, maestrul a obtinut titlul de "Doctor in muzica", cu calificativul "Summa cum laudae" si a inregistrat prima versiune mondiala a lucrarii "Anotimpurile" de Vivaldi, cu nai solo si cvintet de coarde "Athenaeum", condus si initiat de remarcabilul muzician Lucian Moraru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.