Odata cu venirea iernii, trecerea de la aerul cald la cel rece produce modificari ale aspectului pielii. Pentru a evita imbatranirea prematura a tenului, din cauza unei ingrijiri necorespunzatoare, dr. Carmen Curea, medic dermatolog, va da cateva sfaturi pentru a va pastra aspectul impecabil al pielii, chiar si in sezonul rece.

Odata cu venirea iernii, cand expunerea la ultraviolete e mai redusa, se poate trece la masive tratamente de infrumusetare, de reparare a tenului agresat pe timpul verii. Dupa expunerea la soare, pielea fetei este mai uscata, ridata sau chiar patata. Petele pot aparea ca pistrui sau zone mai extinse hiperpigmentare. Primele tratamente la care recurg pacientele, cremele antirid sau depigmentante sunt ineficiente sau necesita mult timp de aplicare. In cazul petelor, cel mai eficient tratament e peeling-ul (indepartarea celulelor moarte) chimic, cu acid tricloracetic, care presupune arderea si ulterior cojirea stratului superficial, patat al pielii.

Peeling-ul are efecte de stergere a ridurilor foarte fine, lasand un aspect mai "luminos" al fetei. Peeling-ul medical se efectueaza numai de catre medicul dermatolog, deoarece implica o ardere mai adanca decat cel cosmetic.

O tehnica nechirurgicala de stergere a ridurilor e si injectarea de acid hialuronic (Restylane, Perlane) sau toxina botulinica, acestea cu efect imediat postinjectare, dar cu necesitate de repetare, dupa cateva luni. La tratamentele de infrumusetare s-ar adauga si epilarea de lunga durata (IPL) cu lumina intensa pulsata si cele de foto-reintinerire, cu aceeasi metoda.

Dr. Carmen Curea, Medic dermatolog Medicoclinique
sau brune. Aceste tratamente au un efect de curatare si intinerire a fetei. Are, de asemenea, efect adjuvant in tratamentul acneei.

Terapia IPL se aplica in sedinte repetate in functie de gradul de pilozitate sau patare a fetei. Se poate extinde cu succes la epilarea axilara sau inghinala sau de pe orice alta zona a corpului. Nu in ultimul rand, in cadrul tratamentelor de infrumusetare se pot adauga si injectiile cu toxina botulinica impotriva transpiratiei excesive.

Mierea vindeca buzele

Buzele uscate si crapate nu sunt la moda in aceasta iarna. Nu incercati sa tratati "suferintele" buzelor folosind orice creme. Un tratament bun, ce combate agresiunea frigului asupra buzelor, se obtine astfel: o lingurita de miere se amesteca cu o lingurita cu ulei din germeni de grau si se aplica pe buze, in strat subtire. Un alt remediu e crema cu ulei de germeni de grau si musetel. Se lasa la macerat, 5 zile, in 50 ml de ulei de germeni, 2 lingurite cu flori de musetel.

Uleiul de masline repara tenul

Preferat de bucatari pentru aroma deosebita pe care o da mancarurilor, uleiul de masline nu e doar un ingredient culinar, ci si un eficient remediu naturist. Tenul uscat, puternic afectat de variatiile de temperatura, isi poate recapata elasticitatea cu ajutorul compreselor cu ulei de masline. Acesta patrunde in piele si o mentine neteda. Compresele caldute se asaza pe pometi, pe frunte sau tample. Dupa cateva minute, compresele se inlatura si se clateste fata cu apa calduta. Pentru a inlatura efectele neplacute ale frigului, poluarii si stresului, e indicat sa masam tenul cu ulei de masline zilnic, timp de 2-3 saptamani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.