Astfel, daca actul normativ va fi aprobat de parlament in aceasta forma, incepand cu a doua jumatate a anului viitor, conducatorul unei universitati nu va mai putea sa fie membru al legislativului, in guvern, in structurile guvernamentale sau in conducerea partidelor politice.
Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti (UPB), considera ca noua lege a invatamantului va restrictiona nedrept accesul rectorilor la procesul legislativ. Ea ne-a declarat ca "pozitia de conducere a unei universitati iti ofera posibilitatea sa cunosti problemele cu care se confrunta mediul universitar si astfel, sa aduci o contributie deosebita in procesul legislativ".
Pe de alta parte, secretarul de stat in invatamant Dumitru Miron ne-a declarat ca " rectorul nu este demiurg, nu poate sa se imparta intre doua activitati atat de solicitante". O alta problema pe care o ridica secretarul de stat este accea a implicarii politicii in activitatea didactica. "Un profesor nu poate sa fie dimineata politic iar dupa-amiaza, cand vine la cursuri, apolitic", a conchis acesta.
Despre autor:
Sursa: Curentul.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup Reaktor, ”mini MBA” pentru startup-urile la început de drum
Sursa: start-up.ro
-
IFC finanțează Banca Transilvania pentru împrumuturi blue
Sursa: futurebanking.ro
-
Frumusețe sustenabilă: drumul L’Oréal pentru a avea ambalaje mai verzi
Sursa: green.start-up.ro
-
Ambasadorul Elveţiei la București: Românii fac cea mai bună carne de Angus...
Sursa: retail.ro
-
Când viața îți oferă lămâi, asigură-te că îți faci cea mai bună limonadă!
Sursa: garbo.ro
-
Celia, probleme cu inima după ce a născut! Vedeta a vorbit despre afecțiunea...
Sursa: kudika.ro
-
Turcia acceptă oficial ca Suedia și Finlanda să intre în NATO
Sursa: wall-street.ro